Antena Căutare

Atac israelian în Fâşia Gaza în urma lansării unor baloane incendiare către teritoriul israelian

Armata israeliană a vizat a doua oară consecutiv o infrastructură aparţinând Hamas, în Fâşia Gaza, în urma lansării unor baloane incendiare către teritoriul israelian, relatează AFP.

”Un elicopter (israelian) de atac a atacat în urmă cu puţin timp, în nordul Fâşiei Gaza, o infrastructură folosită în vederea unor activităţi clandestine de organizaţia teroristă Hamas”, a anunţat joi armata într-un comunicat.

Armata israeliană a precizat că acesta a fost un răspuns în urma lansării către teritoriul israelian a unor baloane de care erau legate dispozitive explozive.

Acest tip de baloane este folosit în vederea declanşării unor incendii în culturile comunităţii israeliene, în apropiere de bariera de securitate israeliană.

O sursă în domeniul securităţii din enclava palaestiniană a confirmat că atacul israelian a atins o bază care aparţine aripii militare a Hamas, o organizaţie islamistă aflată la putere în Fâşia Gaza.

Niciun rănit nu a fost semnalat.

Israelul a vizat miercuri ţinte Hamas în Fâşia Gaza ca represalii faţă de lansarea a patru proiectile către sudul ţării.

Israelul a purtat din 2008 trei războaie cu Hamasul şi grupări armate aliate organizaţiei islamiste.

Sursa : news.ro

Comandamentul armatei SUA - 11 soldaţi americani au fost răniţi în atacul iranian din 8 ianuarie... Trei militari turci ucişi în nord-estul Siriei în explozia unei maşini-capcană...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x