Antena Căutare

Atacul cu bomba de la granita dintre Turcia si Siria, atentat terorist

Explozia de la frontiera dintre Turcia si Siria, in care si-au pierdut viata 14 persoane, a fost un atentat terorist, potrivit prim-ministrului turc. Opozitia siriana in exil afirma ca atacul era indreptat impotriva unor lideri ai sai. Acestia urmau sa treaca frontiera prin acel punct, dar au intarziat din cauza vremii nefavorabile

O camera de supraveghere a inregistrat deflagratia si panica din momentele ce au urmat. 14 oameni si-au pierdut viata, intre care trei cetateni turci, iar alte cateva zeci au fost raniti. Explozivul, in cantitate mare, era plasat intr-o masina oprita in zona neutra dintre teritoriile celor doua tari.

Politia turca a pus sub urmarire trei persoane care au parasit vehiculul inaintea exploziei. Activistii opozitiei siriene in exil, dintre care multi se afla chiar in Turcia, nu se indoiesc ca atentatul a fost pus la cale de regimul de la Damasc. Mai ales ca o delegatie a opozitiei urma sa treaca frontiera chiar prin acel punct, pentru a se intalni cu comandantii rebeli din Siria.

Premierul turc Regep Taip Erdogan a afirmat ca tara sa va lua "fara ezitare, toate masurile ce se impun" de indata ce se vor afla autorii atentatului. Turcia a rupt relatiile cu regimul de la Damasc si adaposteste, pe teritoriul sau, aproape 200.000 de refugiati sirieni. Guvernul de la Ankara cere demisia presedintelui sirian Basar al-Assad si a obtinut desfasurarea unor rachete Patriot ale NATO la frontiera cu Siria, pentru a se apara de un eventual atac.

Fenomen spectaculos: Venetia, acoperita de sloiuri de gheata... Obama a sustinut primul discurs despre starea natiunii din cel de-al doilea mandat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x