Antena Căutare

Ateii americani dau in judecata... DOLARUL! Cer scoaterea frazei "In God We Trust" de pe bancnote

Ateii din SUA dau in judecata Trezoreria Americana! Ei cer ca fraza "In God We Trust / In Dumnezeu ne incredem" sa fie scoasa de pe dolar.

Procesul a fost intentat de fundatia Freedom From Religion, la inceputul acestui an.

Reprezentanti de avocatul Michael Newdow, ei sustin ca sunt "fortati sa sustina o zeitate in care nu cred, ori de cate ori se folosesc de bani". Newdow a declarat ca plasarea motto-ului pe bancnote este neconstitutionala si violeaza Primul Amendament. De asemenea, el sustine ca fraza are conotatii religioase particulare care sunt discriminatorii fata de atei.

Totusi, Curtea Suprema a respins dosarul ateilor, pe motiv ca prin introducerea motto-ului pe bancnote "nu a fost incalcata vreo lege" si "nu aduce vreo atingere ateilor".

Congresul american a decis ca fraza "In God We Trust" sa apara pe monede, in timpul Razboiului Civil din 1864. In 1956, in urma unei rezolutii, cuvintele au devenit oficial motto-ul national, iar un an mai tarziu au inceput sa fie printate si pe bancnote.

Sursa: Huffington Post

FOTO: Hepta

Unul dintre cele mai importante manuscrise ale lui Leonardo da Vinci, expus publicului... New York: Doua femei, impuscate din greseala de politie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x