Căutare Live

Atena: Transportul in comun nu mai exista, iar functionarii ameninta ca vor "ocupa" sediile municipale

Atena este complet paralizata, in cea de-a treia zi de greva care afecteaza transporturile in comun, ca raspuns la inasprirea normelor in vigoare, iar pensionarii, functionarii primariilor si taximetristii organizeaza manifestatii.Ei au ars formularele fiscale in fata ministerului, anunta AFP, citata de Mediafax. Pentru a treia zi consecutiv, marile artere care deservesc capitala sunt din nou afectate de ambuteiaje, in absenta oricarui mijloc de transport in comun si a taxiurilor.

Proprietarii acestora, care au inceput o greva de 48 de ore impotriva unei suprimari a reglementarii profesiei lor, intentioneaza sa se reuneasca in fata Ministerului Transporturilor, pe unul dintre principalele bulevarde din Atena.

Angajatii municipali care denunta concedierile din sectorul public au anuntat, la randul lor, ca vor "ocupa" sediile municipale, in timp ce agentii fiscali si vamali, care protesteaza fata de taierea primelor care le asigura venituri superioare celor ale altor functionari publici, vor incheia o greva de 48 de ore.

Aceste miscari sectoriale, aproape zilnice de mai multe saptamani, constituie o riposta fata de o noua inasprirea masurilor de austeritate impuse Greciei din 2010.

Sindicatele si initiatorii manifestantiilor "indignatilor" au esuat pana in prezent sa mobilizeze multe persoane, inaintea unei greve generale prevazute la 19 octombrie in sectoarele public si privat.


Citeste si Jurnalul

Foto: EPA/ Intact Images

VIDEO! Bataie la ONU, intre bodyguarzii premierului turc si agentii de securitate... VIDEO! Nicolae Guta, pe mai multe afise cu mesaje rasiste, la Roma: "Spune NU tiganiei"...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri