Antena Căutare

UPDATE! Atentat anti-israelian sangeros in Bulgaria: Bilantul negru a ajuns la 7 morti

Numarul victimelor atacului terorist cu bomba comis, miercuri, impotriva unui autocar cu turisti israelieni pe aeroportul Burgas de pe litoralul Marii Negre s-a ridicat la opt, inclusiv un cetatean bulgar, a anuntat ministrul de Externe de la Sofia, Nikolai Mladenov. Cetateanul bulgar, in varsta de 36 de ani, era soferul autocarului care a explodat si care urma sa transporte un grup de turisti israelieni in statiunea Sunny Beach. Atentatul "barbar", care inca nu a fost revendicat, a fost condamnat de presedintele SUA, Barack Obama, Franta, Romania si intreaga comunitate internationala. Iar serviciile bulgare colaboreaza cu FBI, CIA si cu Mossad-ul (serviciul secret israelian), pentru a-i identifica pe teroristi.

UPDATE 13.30: Atentatul sinucigas antiisraelian, primul de acest tip din Bulgaria, a provocat moartea a cinci israelini, nu sase cum anunta un bilant precedent, a unui bulgar si a atacatorului, precum si ranirea altor 32 de persoane, a anuntat joi ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov, citat de AFP. O israelianca al carei deces la spitalul din Burgas, pe litoralul Marii Negre, i-a fost anuntat de ambasadorul Israelului, este de fapt in viata si se afla la terapie intensiva, a rectificat ministrul in cursul unei conferinte de presa sustinute la locul atentatului, pe aeroportul din Burgas.

Ministrul bulgar de Externe a declarat, joi dimineata, de la Burgas, ca bilantul victimelor a crescut la opt, dupa ce doua persoane au murit in cursul noptii la spital din cauza ranilor. Una dintre ele era soferul bulgar al autocarului, iar cealalta o femeie israeliana inca neidentificata. Numarul ranitilor este de 37. Acestia au fost internati in spitalele din Burgas, iar trei dintre ei, care se afla in stare critica, au fost transportati in cursul noptii la Sofia cu un avion militar guvernamental.

Teroristul kamikaze de la Burgas avea pasaport american fals

Pe de alta parte, Aeroportul din Burgas ramane inchis, iar zborurile sunt deviate catre aeroportul din Varna. Cel putin 64 de turisti israelieni au ramas in aeroport, unde le-au fost oferite bauturi, mancare si paturi. Iar anchetatorii interogheaza martorii si examineaza inregistrarile realizate de camerele de supraveghere, masurile de securitate fiind sporite in hotelurile unde sunt cazati turisti israelieni.

Intre timp, premierul bulgar Boiko Borisov a anuntat ca atacul terorist este cel mai probabil actul unui atacator sinucigas.

Israelul a confirmat nationalitatea a 31 de persoane

Ministerul israelian de Externe a confirmat joi ca cel putin 31 de cetateni israelieni au fost raniti, dintre care trei sunt in stare grava, intr-un atentat comis pe aeroportul din Burgas, in Bulgaria, si ca identificarea mai multor victime este in desfasurare. Aceasta este prima confirmare oficiala israeliana a nationalitatii ranitilor in explozia produsa miercuri dupa-amiaza intr-un autocar cu turisti care tocmai ajunsesera cu avionul la Burgas din Israel.
In ceea ce priveste victimele, purtatorul de cuvant al Ministerului israelian de Externe a anuntat ca identificarea lor este "in curs" si ar putea sa mai dureze cateva ore. "Nu este posibila anuntarea unui bilant oficial deoarece procesul de identificare a persoanelor decedate nu s-a incheiat si ar putea sa mai dureze cateva ore, chiar o zi", a apreciat el.

Echipe de ajutor israeliene, medici specializati in tratarea victimelor atentatelor si diplomati au sosit la Burgas in noaptea de miercuri spre joi, a adaugat Ben Dor.

Ierusalimul arata cu degetul catre Iran, Hezbollah-ul sugereaza implicarea

Miscarea siita terorista libaneza Hezbollah sugereaza ca este implicata in atentatul din Bulgaria, ipoteza confirmata de premierul Israelului, care a acuzat Iranul, un sustinator al Hezbollah. Potrivit postului de televiziune Al-Manar, apartinand miscarii teroriste siite Hezbollah, turistii israelieni din Bulgaria au fost atacati cu grenade si mitraliere.
In paralel, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat, pentru ziarul Haaretz, ca Iranul este implicat in atentatul antiisraelian din statiunea bulgara Burgas. Regimul islamist de la Teheran este acuzat de sustinerea acordata miscarii siite Hezbollah, activa in sudul Libanului. Anterior, purtatorul de cuvant al premierului israelian a declarat ca explozia produsa in parcarea aeroportului din Burgas a fost precedata de focuri de arma.

Conform presei bulgare, turistii israelieni aterizasera pe aeroportul din Burgas miercuri, la ora 16.50 (16.50, ora Romaniei), cu un avion al companiei Air Via, de la Tel Aviv. De la aeroport, turistii israelieni s-au imbarcat in autocare si se indreptau spre hoteluri din statiunea Sunny Beach, pe litoralul bulgar al Marii Negre. La bordul autocarului in care s-a produs explozia erau aproximativ 40 de turisti israelieni.

Presedintele SUA: Atentatul din Bulgaria este revoltator... Primele imagini cu teroristul kamikaze din Burgas, care avea pasaport american fals!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x