Antena Căutare

Atentat cu bomba in nord-vestul Pakistanului. Cel putin zece morti si peste 50 de raniti

Cel putin zece oameni au murit si alte peste 50 de persoane au fost ranite, marti dimineata, in urma unui atentat cu bomba in nord-vestul Pakistanului, zona cunoscuta drept un bastion al rebeliunii talibane, informeaza oficiali responsabili cu securitatea, citati de AFP.

Explozia a avut loc intr-o piata din Jamrud, unul dintre principalele orase ale districtului tribal Khyber, situat la granita cu Afganistanul.


Militantii islamisti, care au legaturi cu reteaua terorista al-Qaida, au pus la cale si executat sute de atentate in Pakistan incepand cu anul 2007, ucigand sute de soldati, oficiali guvernamentali si civili.

Armata pakistaneza a organizat numeroase ofensive impotriva militantilor, dar, in zone administrate tribal, cum este Khyber, acestia si-au intarit pozitiile. Violentele si rezistenta insurgentilor, in ciuda eforturilor autoritatilor pakistaneze, au oferit tarilor din Occident motive de ingrijorare cu privire la rezistenta Pakistanului, o tara cu armament nuclear, in fata presiunilor extremiste.

sursa: Antena3

foto: Intact Images

Jaf la Galeria Nationala din Grecia. Tablouri de Picasso si Mondrian, furate in doar 7 minute... Tot mai multi unguri fug de criza de la ei si vin sa locuiasca in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x