Antena Căutare

Video. Masacrul de la moschei. Un bărbat a intrat în două moschei și a deschis focul: Sunt zeci de morți

Poliţia neozeelandeză anunţă existenţa mai multor victime în urma unor incidente armate la două moschei din Christchurch, anunţă BBC. Conform presei locale, este vorba despre moscheile Al Noor Mosque, din centrul oraşului şi Linwood Masjid.

UPDATE: Persoana bănuită că ar fi la originea acestui atac se numește Brenton Tarrant și ar fi transmis live momentul atentatului.

UPDATE: Poliţia neozeelandeză anunţă existenţa mai multor victime în urma unor incidente armate la două moschei din Christchurch, anunţă BBC. Conform presei locale, este vorba despre moscheile Al Noor Mosque, din centrul oraşului şi Linwood Masjid. Într-o conferinţă de presă, comisarul de poliţie Mike Bush a anuţat că este vorba despre zeci de victime şi că au fost reţinuţi trei bărbaţi şi o femeie şi că nu crede că mai sunt şi alte persoane implicate.

Poliţia neozeelandeză anunţă existenţa mai multor victime în urma unor incidente armate la două moschei din Christchurch, anunţă BBC. Conform presei locale, este vorba despre moscheile Al Noor Mosque, din centrul oraşului şi Linwood Masjid.

Comisarul de poliţie Mike Bush a confirmat că o personă a fost reţinută, dar că nu se ştie dacă şi alte persoane au fost implicate în atacuri.

Martorii au declarat presei locale că au fugit pentru a se salva şi că au văzut persoane rănite la moscheea Al Noor. Conform Reuters, ei au relatat că au văzut un bărbat în ţinută de camufaaj, cu o armă automată, trăgând la întâmplare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autorităţile au recomandat închiderea temporară a tuturor moscheilor. De asemenea, au fost închise toate şcolile din Christchurch.

Într-o declaraţie, premierul Jacinda Ardern a declarat că nu se cunosc detalii.

"Dar vă pot spune că aceasta va fi una dintre cele mai negre zile ale Noii Zeeelande", a spus Ardern, adăugând că ceea ce s-a întâmplat este "un act de violenţă ieşit din comun şi fără precedent".

Potrivit sttisticilor guvernamentaale, doar 1% din populaţia Noii Zeelande sunt musulmani, ceeea ce reprezenta mai puţin de 50.000 de persoane în 2013.

Decizie de ultimă oră. Britanicii vor să amâne Brexitul! Rezultatul votului din Camera Comunelor... Atenție, imagini dure. Atacatorul din Noua Zeelandă s-a filmat în timp ce împușca oameni, la moschee...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x