Antena Căutare

Atentat in India: 65 de morti si 150 de raniti, dupa o explozie la un tren de persoane

Un grav atentat a avut loc, vineri, in estul Indiei. 65 de oameni au murit si 150 au fost raniti, in urma unei explozii la un tren provocate de rebelii maoisti. Trenul de persoane a deraiat si s-a ciocnit cu un marfar care circula pe o linie paralela

Explozia care a provocat accidentul s-a produs noaptea, la aproximativ 150 de kilometri de Calcutta. 13 vagoane ale unui tren expres cu destinatia Mumbai, plin de pasageri care dormeau, au deraiat in urma deflagratiei si s-a ciocnit cu un marfar.

Actiunea a fost provocata de rebelii maosti. Miscarea numara aproximativ 20.000 de combatanti care spun ca lupta pentru apararea taranilor fara pamant si a minoritatilor locale din estul si nordul tarii.

Rebelii controleaza teritorii importante, in special in regiunile rurale, mult mai putin dezvoltate decat marile orase.

Guvernul a lansat impotriva lor, in urma cu cateva luni, o vasta operatiune in sase state, implicand 56.000 de membri ai fortelor paramilitare. Autoritatile din New Delhi spun ca rebeliunea maoista este principala amenintare la adresa securitatii interne a tarii.

Asta pentru ca, numai anul trecut, peste 600 de persoane si-au pierdut viata anul trecut in atacuri atribuite maoistilor. Guvernul a interzis miscarea in 2009, calificata oficial ca fiind "terorista"

Silvio Berlusconi l-a citat pe Mussolini si s-a plans ca n-are putere... NEBUNIE: Tableta iPad s-a lansat azi pe plan mondial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x