Antena Căutare

ATENTAT la Nisa! Teroristul le-ar fi spus polițiștilor, înainte de tragedie, că livrează înghețată

Teroristul de la Nisa și-a lăsat camionul parcat în zona atacului timp de nouă ore și chiar le-a spus polițiștilor care l-au chestionat la un moment dat că livrează înghețată, scrie Daily Mail.

Omul care a provocat tragedia de la Nisa, în care au murit cel puțin 84 de oameni, le-ar fi spus oamenilor legii din orașul de pe Riviera Franceză că livrează înghețată, scrie Daily Mail.

Camionul cu pricina ar fi stat parcat în zona atacului timp de nouă ore, înainte ca infernul să se declanșeze.

Teroristul de la Nisa are un copil de trei ani, este şofer de camion de profesie, iar apropiaţii sunt audiaţi de autorităţi vineri, relatează Nice-Matin, citată de news.ro.

Autorul masacrului a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Boisvert de presa franceză. El este un franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, cu un cazier important ce include fapte armate, violenţe conjugale şi ameninţări. El a fost reţinut pentru una dintre infracţiuni în urmă cu cel puţin o lună şi a fost plasat sub control judiciar, potrivit AFP. Pe de altă parte,Le Figari afirmă că a fost arestat în martie.

El nu era, însă, în vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism.

Camionul cu pricina ar fi stat parcat în zona atacului timp de nouă ore, înainte ca infernul să se declanșeze.

Autorul atacului de la Nisa, identificat datorită amprentelor digitale, ce îi aparţin persoanei al cărei permis de conducere a fost găsit în camion, are un cazier lung, care include jaf armat, violenţe conjugale şi ameninţări, relatează BFMTV, citat de news.ro.

Autorităţile au recuperat din vehiculul cu care a ucis 84 de oameni permisul de conducere, un card bancar şi un telefon mobil.

În plus, anchetatorii l-au identificat pe camerele de supraveghere în timp ce se urca în camion, la câţiva kilometri distanţă de locul atacului.

Polițist: "A încercat să facă numărul maxim de victime"

Potrivit primelor informaţii, autorul masacrului a forţat gardul metalic care înconjura perimetrul de securitate din jurul Promenade des Anglais, pentru a ajunge în zona unde se afla mulţimea care urmărea focurile de artificii.

VEZI ȘI: Imagini șocante: Momentul în care camionul intră în mulțime! "Oamenii cădeau ca popicele. Erau cadavre peste tot! O femeie stătea lângă fiul ei care sângera"

Camionul alb “şi-a schimbat traiectoria cel puţin o dată” în timpul cursei sale de doi kilometri, a spus un oficial, citat sub acoperirea anonimatului. “Este clar că a încercat să facă numărul maxim de victime”, a adăugat el.

Autorităţile fac percheziţii la ora transmiterii acestei ştiri la domiciliul atacatorului. Potrivit presei locale, este un franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, care nu era suspectat de terorism. Bărbatul era singur în camion, iar autorităţile încearcă în prezent să stabilească dacă a avut complici.

Promenade des Anglais, bulevardul construit de aristocraţia engleză! Simbolul petrecerilor, luxului şi vacanţei, însânge... Atentat la Nisa! 84 de morţi şi sute de răniți, între care 18 în stare gravă. Suspectul a fost identificat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x