Antena Căutare

Atentat la un comisariat de poliție din Kabul. Aproximativ 80 de persoane au fost rănite

Cel puţin 80 de persoane au fost rănite în explozia unei maşini-capcană, miercuri, în vestul Kabulului, în urma căreia s-a ridicat o impresionantă ciupercă de fum pe cer, potrivit unor oficiali şi martori, relatează AFP.

”Am auzit o bubuitură puternică, iar toate ferestrele magazinului meu s-au făcut ţăndări”, a declarat pentru AFP comerciantul Ahmad Saleh.

”Sunt ameţit şi nu ştiu încă ce s-a întâmplat. Însă geamurile de la aproximativ 20 de magazine, unele la un kilometru de la locul exploziei, s-au spart”, a adăugat el.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi, ”un vehicul plin cu explozivi a explodat la intrarea în comisariatul de poliţie din vestul Kabulului la ora (locală) 9.00 (7.30, ora României)”, fără alte detalii.

Într-o înregistrare postată pe reţele de socializare şi potrivit unor martori, tiruri de arme de calibru mic puteau fi auzite după deflgraţie.

Cel puţin 34 de persoane rănite au fost transportate la spitale din capitala afgană, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wahidullah Mayar.

OPERAŢIUNE ÎMPOTRIVA STATULUI ISLAMIC

Violenţele au crescut puternic în iulie, cea mai sângeroasă lună din mai 2017, cu peste 1.500 de persoane ucise şi rănite în Afganistam, potrivit ONU.

Ele continuă, în pofida unor negocieri între Statele Unite şi reprezentanţi ai talibanilor, care poartă în prezent a opta rundă de negocieri, la Doha, în Qatar. Cele două părţi s-au felicitat de ”progrese excelente” realizate şi speră să semneze un acord de pace bilateral.

În noaptea de marţi spre miercuri, forţele speciale afgane au luat cu asalt mai multe ascunzători ale unor membri ai reţele afgane a grupării jihadiste Statul Islamic (SI). Detalii cu privire la această operaţiune nu au fost dezvăluite.

Marţi seara, cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte şapte rănite într-un atentat vizând un vehicul al serviciilor guvernamentale de luptă împotriva stupefiantelor.

Sursa : news.ro

Tirurile de rachete nord-coreene, un ”avertisment” adresat Washingtonului şi Seulului, ameninţă Kim Jong Un... Parisul dezminte dezvăluiri potrivit cărora Macron l-ar fi invitat pe Rohani să se întâlnească cu Trump la summitul G7 l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x