Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cinci studenți au murit! Tragedia a avut loc în apropiere de poarta de acces în universitate!

Tragedie petrecută într-un campus universitar, după ce cinci studenți au murit. Drama s-a petrecut în momentul în care tinerii mergeau să servească masa la o cantină cunoscută din zonă.

Tragedie petrecută într-un campus universitar, după ce cinci studenți au murit. Drama s-a petrecut în momentul în care tinerii mergeau să servească masa la o cantină cunoscută din zonă.

Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş, la Universitatea Apărării Naţionale afgane, o şcoală militară situată în vestul Kabulului, un atac revenedicat de către gruparea Statul Islamic (SI), relatează AFP.

”Explozia a avut loc în apropiere de poarta de acces în Universitatea Mareşal Fahim, la marginea drumului”, a anunţat joi, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul Firdaws Faramarz.

Kamikazele, care se deplasa pe jos, ”a fost reperat de un militar şi s-a detonat înainte să-şi atingă ţinta”, a precizat el.

Potrivit unui ultim bilanţ, şase persoane au fost ucise, iar alte 16 rănite, a precizat Faramarz.

Atentatul, care a avut loc la prânz, pe când numeroşi elevi plecau de la şcoală în această perioadă a Ramadanului, a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit site-ului american Site, specializat în supravegherea grupărilor islamiste extremiste.

SI afirmă că a ucis ”50 de studenţi militari”.

Academia Militară Naţională afgană, înfiinţată în 2005, formează ofiţeri superiori în cadrul armatei.

O importantă anexă a universităţii găzduieşte, într-o bază ultrasecurizată, numeroşi militari NATO, care-i încadrează pe cadeţii afgani.

Mai multe atacuri cu grenadă sau bărbaţi înarmaţi, pe motocicletă, au ţintit în ultimele săptămâni poliţişti aflaţi în post în capitala afgană, în timp ce Statele Unite şi talibanii sunt angajaţi de mai multe luni în negocieri de pace.

Recomandari