Antena Căutare

Atentatul din Bulgaria a fost comis cu trei kilograme de explozibil TNT

Ministrul bulgar de interne, Tvetan Tveanov, a anuntat, vineri seara, ca atentatul sinucigas de la Burgas, din 18 iulie, in urma caruia au murit cinci israelieni si un bulgar, a fost comis cu trei kilograme de explozibil trotil.

"Este vorba de trotil, vorbim de o cantitate de trei kilograme. Incepand de aici, analiza continua", a declarat Tveanov, la postul public de televiziune BNT.

Trotilul, denumit si tolit, este un explozibil fabricat cu trinitrotoluen (TNT). Acesta este utilizat in ingineria militara precum si de diferite miscari teroriste. Pentru a determina natura explozibilului utilizat in atentatul de la Burgas, anchetatorii bulgari au fost asistati de un expert american in explozibili care face parte din echipa Interpol, organizatia internationala de politie.

Atentatul a fost atribuit de Israel Iranului si gruparii siite libaneze Hezbollah, acestea din urma negand vehement acuzatiile.

Citeste si Antena3!

FOTO: EPA / Intact Images



Un adolescent a incercat sa fure torta olimpica... Martin Schulz, presedintele Parlamentul European, avertizeaza asupra riscului unei "explozii sociale" in UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x