Antena Căutare

Atentatul esuat de la New York: FBI a arestat un suspect

Politia federala americana a arestat un barbat de origine pakistaneza suspectat pentru tentativa de atentat din Times Square pe aeroportul international din New York, JFK.

Suspectul a fost identificat drept Faisal Shahzad, un pakistanez care a devenit cetatean american in 17 aprilie 2009. Shahzad a fost dus la sediul FBI pentru a fi interogat si va fi inchis intr-un centru din zona metropolitana a New Yorkului, inainte de a compararea in fata unui tribunal federal din Manhattan.

Shahzad a fost arestat de ofiteri ai serviciului de graniceri pe aeroportul JFK, in timp ce incerca sa fuga in Dubai. Agenti FBI, care l-ar fi urmarit pe barbat in ultimele doua zile, se aflau la fata locului in momentul arestarii. Potrivit CNN, suspectul se afla deja la bordul avionului in momentul retinerii, iar destinatia sa finala ar fi fost Pakistan.

Surse oficiale l-au descris pe Shahzad drept un cetatean american in varsta de circa 30 de ani, care s-a intors recent dintr-o calatorie din Pakistan si care a cumparat recent masina Nissan Pathfinder din 1993 folosita in tentativa de atentat de la New York.

Potrivit oficialilor, Shahzad a cumparat masina in 24 aprilie, de la o familie din Connecticut care daduse anunt pe internet. Fortele de ordine l-au interogat duminica pe fostul proprietar al autovehicului, dar acesta nu este suspect in dosar.

Ziua Mondiala a Rasului a fost sarbatorita in intreaga lume... Cutremur de 6,3 pe scara Richter, in Sumatra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x