Oamenii sunt disperați! Hackerii atacă în masă. Cu acest mesaj primit pe telefon ți se poate goli contul bancar în câteva secunde!

Atenție! La ce pericole ești expus dacă plătești facturi și cumpărături online. Mesajul care îți golește contul bancar

Panică în sistemul bancar! Infractorii din România golesc conturile bancare cu ajutorul unui singur mesaj! Care sunt persoanele vizate și ce informații îți cer în mesaj hackerii, pentru a te putea falimenta. Mesajul pare să fie cât se poate de natural, astfel încât, nimeni să nu își dea seama că este o capcană

Atenție! La ce pericole ești expus dacă plătești facturi și cumpărături online. Mesajul care îți golește contul bancar

Gestionarea conturilor bancare online este din ce în ce mai folosită, dar și riscantă. Serviciile de tip online banking sunt o țintă perfectă pentru atacurile informatice, iar hackerii experimentați au ocazia să golească contul victimelor în câteva secunde.

Rotilianul.com spune că prin intermediul unui mesaj primit pe telefon vi se poate goli contul bancar. Băncile din Italia expuse riscului sunt: Unicredit, San Paolo, BNL și Fineco.

Una dintre victimele acestui atac cibernetic este o tânără din Vicenza, (Italia) care în urma acestei fraude bancare a pierdut 16.000 de euro instant. Asta s-a întâmplat la scurt timp după ce a primit sms-ul în care i se cerea să se autentifice cu datele de securitate ale contului său. Din nefericire, femeia, a dat curs acestei infracțini crezând că este chiar banca, cea care îi cere datele și a răspuns. Astfel i-au fost furați toți banii din cont și i-a fost clonată cartela SIM.
Mesajul care i-a adus o pagubă uriașă acestei femei îi cerea o serie de informații precum codurile de acces și numărul de telefon pentru a ,,securiza contul''.

Femeia a fost anunțată că a primit un bonus de 300 euro la Amazon, iar când a vrut să verifice a constat îngrozită că nu mai avea niciun ban.

Potrivit anchetelor care au urmat, femeia păgubită a aflat că banii au fost transferați către România, iar instituția bancară a declarat că hoții au reușit să fure toate datele de acces și să comită infracțiunea.

Sursă: rotilianul.com

Ultimele știri