Antena Căutare

ATENTIE! Traficul aerian, dat peste cap: Sute de zboruri ale companiei Iberia, anulate din cauza unei greve

Peste 100 de zboruri ale companiei aeriene spaniole Iberia au fost anulate luni din cauza unei noi greve a pilotilor, care protesteaza fata de infiintarea unei filiale low cost, Iberia Express, informeaza AFP.

In total vor fi anulate 213 zboruri si vor fi afectati 23.500 de pasageri in aceasta saptamana, luand in considerare si ziua de greva prevazuta pentru miercuri, a declarat o purtatoare de cuvant a companiei aeriene. "Toate persoanele au fost contactate pentru a li se propune o alternativa", a adaugat aceasta.

"Astazi au fost anulate 109 zboruri, respectiv 35 la suta dintre cele 303 prevazute. Alte 104 vor fi anulate miercuri", a precizat ea.

Doua zile de greva au condus deja la anularea a circa 100 de zboruri pe zi in 18 si 29 decembrie.

De aceasta data, gasirea unei solutii pentru pasageri "a fost mult mai dificila deparece acestia se intorc din vacanta", a recunoscut purtatoarea de cuvant.

Zborurile pe distante scurte si medii au fost cele mai afectate, acestea facand legatura cu tarile din American Latina si cu restul Europei.

Greva nu a afectat pentru moment "nici zborurile catre insulele Canare si Baleare, care sunt protejate de obligatia de a asigura un serviciu minim, nici zborurile operate de Air Nostrum, Vueling si pe cele cu partajare de cod, operate de alte companii", a anuntat Iberia intr-un comunicat.

Sindicatul pilotilor Sepla a cerut organizarea acestei miscari de protest fata de Iberia Express, temandu-se ca noilor angajati le vor fi propuse salarii mai mici si denuntand o "incalcare a legislatie" prin nerespectarea contractului colectiv de munca.

Compania da asigurari ca infiintarea Iberia Express nu va afecta conditiile salariale si de munca ale angajatilor actuali.

Filiala low cost va opera zboruri in Europa incepand din primavara, potrivit planurilor Iberia, care apartine grupului International Airlines Group (IAG) de la fuziunea sa, in ianuarie 2011, cu British Airways.

Sursa: Antena3

Iran: Spion CIA, condamnat la moarte... Merkel si Sarkozy, fata in fata cu provocarile anului 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x