Căutare Live

Atenţionare de călătorie transmisă de MAE – Manifestaţii şi acţiuni de protest/ Posibile perturbări în transporturile publice, în Franţa

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că , în numeroase oraşe, sunt prevăzute manifestaţii şi acţiuni de protest pentru data de 24 ianuarie 2020.

Potrivit MAE, SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) anunţă că sunt posibile perturbări în transporturile publice. Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) aminteşte pasagerilor să se informeze pe lângă companiile aeriene despre situaţia zborurilor, fiind posibile perturbări ale zborurilor.

Pentru zborurile operate de compania Air France, informaţiile pot fi consultate pe site-ul companiei: https://www.airfrance.fr.

Federaţia sindicală din porturi şi docuri anunţă că transporturile maritime de mărfuri şi pasageri vor fi afectate în următoarele zile, iar călătorii sunt invitaţi să urmărească orarul pe site-ul companiilor maritime.

Cetăţenii români se pot informa în legătură cu situaţia din transporturile pariziene şi zona Ile-de-France pe site-ul , iar pentru programul trenurilor pe site-ul .

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: Ambasada României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela, în funcţie de zona în care se află.

Sursa : news.ro

Liderii mondiali şi-au exprimat îngrijorarea faţă de resurgenţa antisemitismului, la comemorarea Holocaustului din Israe... Statele Unite au impus noi sancţiuni legate de Iran, împotriva a două persoane şi şase companii...
Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x