Antena Căutare

Atenționarea MAE pentru toți românii aflați în Filipine! 7.000 de persoane au fost evacute din cauza vulcanului

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenționează toți românii care se află sau vor să călătorească în Republica Filipine, că Institutul de seismologie și vulcanologie activitatea freatică a vulcanului Taal situat în Batangas (66 km de capitala Manila), care a început duminică și a progresat într-o erupţie magmatică în dimineaţa zilei de luni. 

Atenționarea MAE pentru toți românii aflați în Filipine! 7.000 de persoane au fost evacute din cauza vulcanului
Erupție vulcanica Filipine

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, peste 7.000 de persoane au fost evacuate din provinciile Batangas și Cavite și este în curs evacuarea totală a persoanelor de pe o rază de 14 kilometri față de principalul crater al vulcanului.

În Manila se înregistrează în continuare căderi de cenușă, iar atmosfera este extrem de încărcată. Aeroportul din Manila (Ninoy Aquino International Airport) este închis de duminică, iar, începând de luni, şcolile au fost închise în zona metropolitană a capitalei Manila şi regiunea Luzon.

MAE recomandă cetăţenilor români să nu călătorească în Filipine în această perioadă, iar pentru cei care se află deja în această ţară, în zonele afectate, să respecte întocmai indicaţiile autorităţilor locale, să folosească măşti de protecţie şi să se informeze cu privire la activitatea vulcanului Taal.

Regele Iordaniei Abdallah al II-lea, îngrijorat de resurgenţa Statului Islamic în Irak şi Siria... Fostul papă Benedict al XVI-lea îl îndeamnă pe Papa Francisc să nu ordineze preoţi bărbaţi căsătoriţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x