Antena Căutare

„Vă rog, vă implor, nu pupați bebelușii!”. Un nou-născut a ajuns la un pas de moarte, după ce a fost pupat la botez

Un bebeluș care a fost pupat în timpul unui botez a ajuns la un pas de moarte. Părinții lui l-au dus la medic imediat ce au observat că micuțului în vârstă de doar patru săptămâni i s-a umflat și i s-a înroșit un ochi.  

Un bebeluș care a fost pupat în timpul unui botez a ajuns la un pas de moarte. Părinții lui l-au dus la medic imediat ce au observat că micuțului în vârstă de doar patru săptămâni i s-a umflat și i s-a înroșit un ochi.

Imediat ce a văzut că este ceva în neregulă cu ochiul bebelușului, mama acestuia, Ashleigh White, din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, s-a gândit că micuțul a fost infectat cu herpes în urma unui sărut primit la botez, astfel că l-a dus direct la medic.

Însă, specialistul i-a spus că nu sunt motive de îngrijorare și că probabil este vorba despre o problemă minoră, precum un canal lacrimal blocat. Totuși, după câteva zile, situația s-a înrăutățit.

Mama bebelușului a observat curând că în jurul ochiului fiului ei s-au format mici bube cu puroi.

Femeia și-a dus bebelușul imediat la un alt spital, din Barnsley, și a insistat ca micuțul să primească tratament pentru herpes. La câteva zile după internarea micuțului în spital, rezultatele analizelor au confirmat faptul că acesta a fost infectat cu virusul potențial fatal.

Medicii i-au explicat femeii că bebelușul ei a fost infectat cu herpes după ce a fost pupat de un adult purtător al acestui virus. Atunci, femeia a realizat că acest lucru s-a întâmplat la un botez la care a fost cu copilul.

„Avea doar patru săptămâni. Am fost la un botez la care mai mulți prieteni l-au ținut în brațe și l-au pupat. Oricare dintre ei l-ar fi putut infecta cu herpes”, a spus femeia.

Bebelușul, Noah, care acum are nouă luni, a petrecut două luni și jumătate în spital, primind tratament pentru herpes.

Virusul herpes simplex de tipul HSV-1 poate fi fatal pentru bebelușii cu un sistem imunitar mai slab. Acesta poate ajunge repede la creierul micuțillor și la alte organe, putând duce la moarte.

„Vreau să îi fac pe oameni conștienți de riscurile și consecințele grave pe care le poate avea un pupic dat unui bebeluș, mai ales unui nou-născut. Eu am fost norocoasă că am început la timp tratamentul. Vă rog, vă implor, nu pupați bebelușii”, a mai spus mama bebelușului care s-a aflat la un pas de moarte după ce a fost pupat de un adult.

Imagini cu puternic impact emoțonal. Româncă însărcinată, aproape decapitată în Spania! Ucigaşul este liber... Fiul mai mare al lui Donald Trump respinge, în Comisia Informaţiilor din Senat, orice acuzaţii că ar fi minţit cu privir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x