Antena Căutare

Austeritate si in Olanda: Parlamentul de la Haga a aprobat bugetul cerut de UE

Parlamentul olandez a votat bugetul de austeritate cerut de Bruxelles, la numai cateva zile dupa demisia Guvernului premierului Mark Rutte, in urma dezacordurilor pe tema reducerii deficitului public cu aliatul sau, partidul de extrema-dreapta al lui Geert Wilders.

Parlamentul de la Haga a ajuns, joi seara, la un acord privind planul de austeritate bugetara pe anul 2013, solicitat de Comisia Europeana, dupa ce, anterior, cinci partide, intre care cele doua care formeaza coalitia guvernamentala minoritara, de centru-dreapta, si trei de opozitie, cu un total de 77 de deputati din 150, anuntasera ca au ajuns la un acord privind un buget de austeritate pentru anul 2013, menit sa reduca deficitul public sub 3 la suta din PIB, norma in zona euro.

Cele cinci partide au ajuns la un acord cu privire la masuri ce prevad mai ales cresterea TVA, o reducere a bugetului acordat serviciilor de sanatate si inghetarea salariilor anumitor bugetari.

Foto: inspiritmagazine.net

Patru atentate succesive, in orasul ucrainean Dnipropetrovsk: cel putin 15 victime... Un fenomen bizar i-a ingrozit pe rusi: au crezut ca vine Apocalipsa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x