Antena Căutare

Austriac acuzat de legături cu o grupare ”teroristă”, achitat de un tribunal din Ankara

Un tribunal de la Ankara l-a achitat pe un student şi jurnalist austriac, acuzat că face parte dintr-o grupare ”teroristă” de extremă stânga, a declarat avocatul său pentru AFP.

Un tribunal de la Ankara l-a achitat pe un student şi jurnalist austriac, acuzat că face parte dintr-o grupare ”teroristă” de extremă stânga, a declarat avocatul său pentru AFP.

”O hotărâre potrivit căreia Max Zirngast nu a luat parte la nicio activitate ilegală sau activitate care constituie o infracţiune a fost pronunţată”, a declarat avocatul Murat Yilmaz.

Această hotărâre survine la exact un an de zile după arestarea tânărului, la 11 septembrie 2018.

Max Zirngast, instalat în Turcia din 2015, a fost eliberat în decembrie.

Acest austriac în vârstă de 30 de ani, la acea vreme masterand în Ştiinţe Politice la Universitatea Tehnică a Orientului Mijlociu (ÖDTÜ) din Ankara, colabora cu mai multe publicaţii din Turcia şi străinătate, inclusiv cu revista de extremă stânga de limbă germană ”Re:volt”.

Într-un editorial publicat imediat după arestarea sa în cotidianul american The Washington Post (WP), Max Zirngast scria că a fost interogat în principal cu privire la un articol publicat în revista americană de stânga ”Jacobin”, în care l-ar fi ”insultat”, potrivit anchetatorilor, pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, o infracţiune în Turcia.

El a fost judecat împreună cu doi prieteni turci, Hatice Göz, un psiholog, şi Mithatcan Turekten, un student, arestaţi în acelaşi timp cu el şi eliberaţi şi ei în decembrie.

Amândoi au fost, de asemenea, achitaţi miercuri.

Sursa : news.ro

Trei australieni arestaţi în Iran, anunţă Canberra... „M-am trezit cu o mână amputată în brațe! M-am gândit că sunt ca și mort și că sunt un nemernic!”. Amintirile terifiante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x