Antena Căutare

Austriacul Ernst Strasser, anchetat pentru coruptie alaturi de Adrian Severin, risca zece ani de inchisoare

Fostul ministru conservator de Interne austriac Ernst Strasser risca pana la zece ani de inchisoare, fiind acuzat de coruptie in cadrul scandalului de lobby la Parlamentul European, in care a fost implicat si europarlamentarul roman Adrian Severin.

Ernst Strasser, alaturi de Adrian Severin si fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler a fost atras intr-un flagrant de catre jurnalistii de la cotidianul britanic Sunday Times. Acestia s-au dat drept membri ai unor grupuri de lobby si le-au oferit celor trei eurodeputati sume de pana la 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente favorabile unui anumit grup de interese.

In martie 2011, Ernst Strasser a demisionat din functie, iar dupa 15 de ancheta el a fost inculpat pentru coruptie, riscand pana la zece ani de inchisoare, daca va fi gasit vinovat. El a infirmat acuzatiile.

O ancheta a fost demarata si in Romania. Procurorii DNA au dispus, pe 18 iulie 2011, inceperea urmaririi penale fata de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, pentru luare de mita si trafic de influenta. In dosar, mai apar si doi asistenti ai lui Severin si administratorul unei firme. Acestia au fost acuzati pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, in scopul obtinerii de fonduri europene.

FOTO: EPA / Intact Images


Primele declaratii ale barbatului atacat de canibal: "M-a sfasiat. M-a muscat de fata si mi-a scos ochii"... Lakhdar Brahimi il va inlocui pe Kofi Annan ca mediator al ONU in Siria ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x