Antena Căutare

Autoritatile americane se folosesc de retelele de socializare pentru a-i mobiliza pe cetatenii afectati de uraganul Sandy

Autoritatile americane se folosesc de retelele de socializare pentru mobilizarea cetatenilor care sunt afectati de uraganul Sandy. Guvernatorii statelor vizate de uragan se folosesc de Twitter pentru a trimite informatii precum lista soselelor inchise sau a zonelor afectate de pene de curent. FEMA, agentia americana care se ocupa de situatii de urgenta, utilizeaza pagina oficiala de Facebook pentru a-i informa pe americani. De asemenea, au fost create aplicatii prin care poti vedea live cum se apropie uraganul de statele din nord-estul SUA.

Statul New York este unul dintre cele mai afectate de uraganul Sandy. Guvernatorul Andrew Cuomo isi utilizeaza contul de Twitter pentru a le transmite cetatenilor ultimele informatii referitoare la uragan. Cuomo i-a indemnat pe newyorkezi sa foloseasca mai putin telefoanele mobile pentru a nu ramane fara baterie in cazul in care vor avea loc pene de curent prelungite.

Tot prin intermediul retelei de socializare, guvernatorul a anuntat zonele din New York in care strazile sunt inundate si a publicat fotografii cu dezastrul provocat de Sandy. „Newyorkezi, pe masura ce furtuna se apropie, va rog sa stati in casa, sa urmariti buletinele meteo si sa aveti grija la liniile de inalta tensiuine cazute”, a mai spus Andrew Cuomo intr-o postare.

Guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, ii tine la curent pe americani cu masurile de urgenta tot prin intermediul Twitter-ului. „Aeroporturile Newark si Teterboro au fost inchise”, a anuntat guvernatorul pe reteaua de socializare. De asemenea, a precizat si ce drumuri sunt inchise. Gandindu-se ca miercuri este Halloween-ul, Christie a spus ca, in cazul in care vremea se va mentine nefavorabila, va schimba printr-un ordin data la care cei din New Jersey pot petrece cu ocazia acestei sarbatori.

Americanii care vor sa fie la curent cu evolutia uraganului au la dispozitie mai multe aplicatii pentru smartphone-uri si tablete. Hurricane Tracker si Hurricane HD sunt doar doua dintre ele si permit accesul la harti animate.

FEMA, agentia care se ocupa de gestionarea situatiilor de urgenta din SUA, posteaza pe Facebook sfaturi despre ce trebuie sa faca americanii inainte, in timpul si dupa un uragan precum Sandy. Acestea, dar si o harta a adaposturilor sunt disponibile si in aplicatia creata pentru iPhone, Blackberry si Android.

Foto: Hepta/Twitter

Vezi imagini cu Sandy lovind NY!... Uraganul Sandy, vazut din spatiu. NASA monitorizeaza dezastrul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x