Antena Căutare

Autoritățile din Columbia au confiscat o tonă de cocaină care urma să ajungă în Belgia

Autoritățile din Columbia au confiscat o tonă de cocaină care urma să fie trimisă în Belgia. Marfa era ascunsă în cutii de conserve care ar fi trebuit să fie umplute cu fructe.

Autoritățile din Columbia au confiscat o tonă de cocaină care urma să fie trimisă în Belgia. Marfa era ascunsă în cutii de conserve care ar fi trebuit să fie umplute cu fructe.

Cocaina trebuia să ajungă în Belgia de Frontul Oliver Sinisterra al disidenţilor din gherila FARC, condus anterior de Walter Patricio Arizala, cunoscut sub numele de 'Guacho', care a murit anul trecut într-o operaţiune militară.

Operațiunea autorităților a fost desfășurată pe drumul dintre municipiul Palmira spre Cali, în sud-vestul ţării. În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat un camion cu ajutorul unui câine dresat care a depistat cocaina ascunsă în conserve.

Substanța psihotropă cântarea aproximativ 1,100 de kilograme, cantitate ce reprezintă "lovitura cea mai importantă împotriva traficului de narcotice din acest an".

Vehiculul plecase din din oraşul Medellin și se îndrepta spre Cartagena. Ulterior, acesta trebuia să ajungă în Belgia.

Guacho a fost omorât pe 21 decembrie 2018 într-o operațiune militară, acesta era considerat responsabil de sechestrarea şi asasinarea a trei membri ai unei echipe de jurnalişti dar și de trafic de cocaină. Unul dintre cei mai căutați criminali din Columbia și Ecuador, țări ale căror guverne ofereau o recompensă de 215.000 de dolari pentru informații care ajutau la prinderea acestuia.

După moartea sa, la comanda a ajuns El Gringo, pe numele căruia Interpol deja a emis o notificare roşie în care îl caracterizează ca fiind "periculos, predispus la fugă şi violent".

Atac cibernetic: O femeie hacker a furat date personale de la 106 milioane de oameni din SUA și Canada... Circulaţia trenurilor din Hong Kong a fost blocată din cauza protestelor - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x