Antena Căutare

Autorul atacurilor din Hanau era cetățean german, extremist convins, care milita pentru distrugerea străinilor

Autorul atacurilor teroriste din Germania, ce au vizat două localuri, din orașul Hanau, ar fi un bărbat de origine germană, în vârstă de 43 de ani.Era un extremist convins care a militat pentru distrugerea străinilor care nu mai pot fi expulzați din Germania.

Autorul atacurilor din Hanau era cetățean german, extremist convins, care milita pentru distrugerea străinilor
autorul atacurilor din Germania | libertatea.ro

Tobias Rathjen, un bărbat de 43 de ani din Hanau, este autorul dublului atac armat care a ucis nouă persoane în două localuri frecventate de kurzi din orașul german Hanau, scrie cotidianul Bild. El a fost găsit mort alături de mama sa în apartament. Libertatea.

Atacuri armate în Germania, nouă morți și cinci răniți.Presupusul autor a fost găsit mort

Procurorii federali tratează atacul drept unul terorist, după ce autoritățile, inclusiv, ministrul de Interne din statul Hesse, au confirmat pista extremistă, scrie BBC.

Suspectul a fost găsit mort în apartamentul său, alături de o altă persoană, de asemenea decedată, care s-ar presupune că ar fi chiar mama suspectului.

Anchetatorii au găsit și maşina presupusului atacator, în ea fiind muniţii şi încărcătoare, a precizat presa locală.

Suspectul a postat pe Youtube un clip video cu câteva zile în urmă. El făcea referire la mai multe teorii ale conspirației, într-un mesaj ”adresat tuturor americanilor”, potrivit Deutsche Welle.

Video-ul a fost șters, dar bucăți din el au început să circule pe rețelele sociale.

”Țara voastră este sub controlul unor societăți secrete invizibile. Acestea folosesc metode nefaste precum controlul minții pentru a institui un sistem de sclavie modernă”, spune suspectul în mesajul video.

Bărbatul mai spunea că în SUA există baze militare secrete.

”În unele dintre ele, îl slăvesc pe diavol însuși. Abuzează, torturează și ucid copii mici. Treziți-vă!”, mai spune germanul, care îndeamnă la acțiune. ”Găsiți aceste baze, adunați mulțimi de oameni și atacați-le. E datoria voastră să puneți capăt acestui coșmar. Luptați acum!”,

În scrisoarea lăsată, bărbatul militează pentru distrugerea străinilor care nu mai pot fi expulzați din Germania, potrivit Bild.

Ascensiunea extremei drepte în Germania Germania a fost vizată în ultimii ani de mai multe atacuri jihadiste, între care cel care s-a soldat cu 12 morţi în centrul Berlinului, în decembrie 2016. Ameninţarea unui terorism de extremă dreapta îngrijorează cel mai mult autorităţile germane, mai ales de la uciderea unui parlamentar german pro-migranţi, membru al partidului cancelarului Angela Merkel, în iunie anul trecut, scrie Libertatea.

Vineri, 12 membri ai unui grup de extremă dreapta au fost arestaţi în cadrul unei ample anchete antiteroriste. Ei sunt suspectaţi de planificarea unor atacuri de mare amploare împotriva unor moschei, după modelul atacului din Christchurch, în Noua Zeelandă, soldat în martie 2019 cu 51 de morţi. Cei arestaţi au fost plasaţi în detenţie. Asociaţia Ditib, principala organizaţie a comunităţii turce musulmane din Germania, a cerut mai multă protecţie pentru membrii săi, care „nu se mai simt în siguranţă”.

Autorii furtului monedei de aur cu efigia reginei Elizabeth a II-a din Muzeul Bode, condamnaţi la închisoare... După Iad, a venit Potopul, în Australia. Ploile torențiale și inundațiile fac prăpăd...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x