Antena Căutare

Autorul filmului anti-islamic, Nakoula Basseley, este pazit de politisti

Posibilul autor al filmului controversat despre islam, Nakoula Basseley Nakoula, se afla sub protectia politiei, la sud de Los Angeles. Surse au declarat ca barbatul se teme pentru viata sa.

Nakoula Basseley Nakoula este suspectat ca a postat pe YouTube trailerul filmului amator care il ridiculizeaza pe profetul Mahomed si ca ar fi chiar autorul acestuia.

El a solicitat protectia politiei dupa ce a fost identificat de presa miercuri seara, iar mai multi jurnalisti s-au adunat in jurul casei sale.

Nici Basseley si nici familia sa nu au vrut sa dea vreo declaratie, insa, potrivit jurnalistilor de la AFP, casa acestuia este foarte asemanatoare cu cea care apare in mai multe scene din filmul controversat.

Surse neidentificate au declarat pentru postul de televiziune ABC ca Nakoula Basseley, in varsta de 55 de ani, se teme pentru viata sa.

Potrivit unor documente judiciare obtinute de AFP, barbatul a fost condamnat la 21 de luni de inchisoare in 2010 pentru escrocherii bancare.

Trailerul filmului vizibil pe Internet a declansat violente multiple in Orientul Mijlociu si in lumea araba. Marti, ambasadorul american a fost ucis de protestatari, in orasul Benghazi, din Libia. Protestele au continuat in Yemen si Cairo, unde patru manifestanti si-au pierdut viata.

Autoritatile americane au intarit paza ambasadelor din intreaga lume.

Musulmanii cer ca autorul filmului sa fie pedepsit.

FOTO: EPA / Intact Images

Vulcanul de Foc din Guatemala a inceput sa erupa! Peste 33.000 de persoane au fost evacuate... Primarul New York-ului vrea sa interzica bauturile carbogazoase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x