Antena Căutare

Avertisment DUR! CUTREMUR de mare amploare: Experţii se aşteaptă la un seism cu magnitudinea 8 pe Richter

California ar putea fi următoarea zonă afectată de un cutremur uriaș, susțin experții care analizează activitatea seismică deosebită din Cercul de Foc al Pacificului din ultima perioadă. Temerile sunt provocate în special de faptul că în ultimele zile au avut loc o serie de cutremure mari în această zonă.

California ar putea fi următoarea zonă afectată de un cutremur uriaș, susțin experții care analizează activitatea seismică deosebită din Cercul de Foc al Pacificului din ultima perioadă, scrie romaniatv.net. Temerile sunt provocate în special de faptul că în ultimele zile au avut loc o serie de cutremure mari în această zonă.

Trei cutremure succesie au lovit SUA în ultime perioadă. Seismele, cu magnitudine între 4 şi 5 grade, s-au simţit deoarece s-au produs la suprafaţă, la adâncimi în jur de 10 kilometri.

„Suntem norocoși că activitatea seismică din California a fost relativ scăzută în ultimul secol. Dar știm că forțele tectonice continuă să lucreze făcând inevitabilă producerea unui cutremur de mare amploare”, a declarat Tom Jordan, director al Centrului de Cutremur din California de Sud si co-autor al studiului, potrivit sursei citate.

În același timp, la noi în țară, activitatea continuă a forțelor tectonică, care provoacă seisme de magnitudini mici, ar putea favoriza producerea unui cutremur de mai mare inensitate, spun seismologii. Ultimul seism înregistrat în România a avut loc duminică seara, în județul Buzău și a avut 3,4 grade pe scara Richter, fiind localizat la o adâncime de 115 kilometri.

Decizie DISPERATĂ după apariția ultimului raport al celui mai mare mister din aviație, Malaysia Airlines MH370: “În cons... Prima zi de naștere în calitate de Ducesă! Află cum își va sărbători Meghan Markle a 37-a aniversare....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x