Antena Căutare

AVERTISMENT! Grad de risc ridicat dacă plănuiți să călătoriți în Grecia. Aceste regiuni trebuie să le evitați!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, joi, o atenţionare de călătorie pentru românii care tranzitează sau vor să călătorească în Grecia în legătură cu gradul de risc ridicat de incendii în regiuni din nordul Mării Egee, Grecia Centrală şi peninsula Attica.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, joi, o atenţionare de călătorie pentru românii care tranzitează sau vor să călătorească în Grecia în legătură cu gradul de risc ridicat de incendii în regiuni din nordul Mării Egee, Grecia Centrală şi peninsula Attica.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă grec avertizează că există un risc ridicat de incendii pentru următoarele regiuni: - insulele din nordul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); - Grecia Centrală (inclusiv insulele Evia, Skyros); - peninsula Attica", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe, relatează MEDIAFAX.

De asemenea, peprezentanţii MAE oferă detalii românilor care se confruntă cu o situaţiei de urgenţă.

"Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie", completează MAE.

Pe 31 iulie, autorităţile din Grecia au anunţat că bilanţul, în urma incendiilor de vegetaţie din Grecia, a ajuns la cel puţin 92 morţi în ultima săptămână, relatează publicaţia Associated Press. Autorităţile continuă operaţiunea de căutare în zona de coastă şi în mare, deoarece multe persoane au încercat să se refugieze în apă pentru a scăpa de incendii. Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse.

După ce a pierdut 100 de miliarde într-o zi, FACEBOOK primește încă o lovitură! O persoană importantă din companie și-a ... Turnul Eiffel a fost închis pentru turiști din cauza unei greve a personalului....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x