Antena Căutare

Avion american atacat electronic de nord-coreeni

Un avion militar de recunoastere al armatei americane a fost nevoit sa aterizeze de urgenta in urma unui atac electronic din Coreea de Nord, in timpul unui amplu exercitiu militar comun cu Coreea de Sud. Incidentul s-a produs in luna martie, dar a fost dezvaluit abia acum intr-un raport al Ministerului Apararii din Seul, au precizat surse americane citate de AFP.

Sistemul GPS al avionului militar american a fost puternic perturbat de fascicule de semnale electronice trimise din orasele Haeju si Kaesong, din sud-vestul Coreii de Nord. Avionul american de recunoastere participa la exercitiul militar comun anual cu militarii sud-coreeni, "Key Resolve".

Atacul cu semnale electronice perturbatoare, emise la intervale de 5 pana la 10 minute, din dupa-amiaza zilei de 4 martie, a fortat avionul american sa aterizeze dupa 45 de minute de la decolare.

De asemenea, atacul electronic al nord-coreenilor a perturbat si sistemele navelor de patrula, ale vedetelor marine, precum si mai multe zboruri civile in apropiere de Seul. Si retelele de telefonie mobila au avut de suferit, mai multi abonati ai acestora raportand perturbari grave ale conexiunilor.

Coreea de Nord detine aproximativ 20 de tipuri de dispozitive electronice perturbatoare, cele mai multe fiind importate din Rusia si si-a dezvoltat recent si un sistem de asemenea dispozitive care poate sa provoace perturbari elctronice pe o raza de peste 100 de kilometri. Administratia americana nu a facut inca nici un comentariu privind aceste dezvaluiri.

Articolul continuă după reclamă

Sursa: Jurnalul National

Alerta cu bomba la Washington: Podul Duke Ellington, inchis... Un profesor din Londra, numit vicepremier si ministrul de Externe al Somaliei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x