Antena Căutare

Avionul Boeing 737 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines a luat foc şi s-a întors din drum înainte să se prăbuşească în Iran, anunţă anchetatorii iranieni în raportul preliminar

Avionul Boeing 737 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) care s-a prăbuşit miercuri, la puţin timp după decolare de pe aeroportul internaţional de la Teheran, iar toate cele 176 de persoane de la bord au murit, a luat foc înainte să se prăbuşească şi s-a întors din drum, din cauza unor probleme, se arată într-un raport preliminar prezentat joi de Organizaţia Aviaţiei Civile (CAO) iraniene, relatează AFP.

”Avionul a dispărut de pe ecranele radarelor în momentul în care atingea o altitudine de 8.000 de picioare (aproximativ 2.400 de metri). Pilotul nu a transmis niciun mesaj radio cu privire la circumstanţe neobişnuite”, precizează CAO în acest prin raport preliminar de anchetă publicat pe site în noaptea de miercuri spre joi.

Anchetatorii, care citează martori de la sol şi personalul altui avion care a survolat zona la înaltă altitudine, afirmă că Boeingul 737 UIA era în flăcări în timp ce se afla în zbor.

”Potrivit unor martori oculari (...), un incendiu a fost observat în avion şi a crescut în intensitate”, se arată în document.

Potrivit raportului preliminar al autorităţilor iraniene, avionul s-a întors din drum către aeroportul de la Teheran din cauza unei probleme tehnice, după care s-a prăbuşit, fără că discuţiile prin radio cu pilotul să sugereze o situaţie neobişnuită.

”Avionul, care se îndrepta iniţial către vest, pentru a ieşi din zona (aeriană a) aeroporului, s-a întors la dreapta, în urma unei probleme, şi se afla pe drumul de întoarcere către aeroport la momentul prăbuşirii”, în care cei 176 de pasageri şi membri ai echipajului au murit, adaugă CAO.

La Kiev, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că Guvernul are în vedere mai multe cauze posibile care să explice accidentul, la bordul căruia se aflau, între alţii, 82 de iranieni, 63 de canadieni, 11 ucraineni şi zece suedezi.

Într-o alocuţiune televizată, Zelenski a declarat ziua de joi zi de doliu naţional.

El a anunţat că intenţionează să discute la telefon cu omologul său iranian Hassan Rohani, în vederea unei consolidări a cooperării între Kiev şi Teheran în anchetă.

Anchetatorii urmează să studieze conţinutul ”cutiilor negre” ale aeronavei, de care dispun, dar care sunt avariate, se precizează în document.

Primele elemente ale anchetei au fost transmise Ucrainei, dar şi Statelor Unite, Suediei şi Canadei.

Sursa : news.ro

Patru militari turci ucişi în explozia unei maşini capcană în nord-estul Siriei... Un judecător brazilian a decis ca filmul în care Iisus este prezentat drept homosexual să fie scos de pe Netflix...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x