Antena Căutare

Raportul preliminar arată faptul că Iranul a tras două focuri de armă în direcția avionului prăbușit

În urma unui raport preliminar de anchetă, efectuat de Organizația Aviației Civile Iraniene după prăbușirea avionului ucrainean în Iran, pe data de 8 ianuarie, reiese faptul că două rachete au fost trase de forțele armate iraniene în direcția avionului.

"Anchetatorii (...) au obţinut acces la informaţii (ale Statului Major iranian) şi au descoperit că două rachete (...) M1-TOR au fost trase în direcţia avionului dinspre nord", conform raportului publicat în noaptea de luni spre marţi pe site-ul CAO, scrie Agerpres.

Se mai precizează că efectul acestor rachete asupra accidentului și analiza lor, sunt în curs de investigare, deși se precizează că este vorba cu certitudine despre un număr de două rachete.

Statul Major iranian a recunoscut la 11 ianuarie, la trei zile după incident, responsabilitatea forţelor sale armate în această catastrofă aeriană, în urma căreia și-au pierdut viața 176 de persoane.

Șeful departamentului aerospațial al Gardienilor Revoluției, armata ideologică iraniană, generalul de brigadă Amirali Hajizadeh a recunoscut la acea vreme, precizând că este vorba despre o singură rachetă cu rază de acțiune scurtă, conform sursei precizate.

Iranul confirmă că două rachete de tip M1-TOR au fost trase asupra Boeingului UIA care efectua zborul PS752... O expoziţie cu 75 de portrete ale unor supravieţuitori ai Holocaustului va fi vernisată de Angela Merkel la Essen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x