Antena Căutare

Ayman al-Zawahiri cere razbunarea unui om de stiinta pakistanez condamnat in SUA

Numarul doi in ierarhia retelei al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, cere razbunarea omului de stiinta pakistanez Aafia Siddiqui, condamnata la 86 de ani de detentie in SUA pentru ca a deschis focul asupra unor agenti americani, informeaza Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste (SITE)

Apelul este continut intr-o inregistrare audio de peste patru minute care are titlul "Cine il va razbuna pe omul de stiinta Aafia Siddiqui?". Siddiqui, in varsta de 38 de ani, specialista in neurologie si care si-a facut studiile la Massachusetts Institute of Technology (MIT), a fost condamnata pe 23 septembrie de un tribunal federal american la 86 de ani de inchisoare.

Potrivit procurorilor, dupa arestarea in iulie 2008 in Afganistan pentru presupusele legaturi cu al-Qaida, ofiteri americani si agenti FBI au venit sa o interogheze pe Siddiqui. Ea a luat arma unui dintre agenti si a deschis focul, fara a rani pe nimeni. Unul dintre agenti a ripostat, ranind-o in piept.

Al-Zawahiri i-a avertizat pe americani ca "vor fi agresati de fiecare data cand agreseaza musulmani". In acelasi timp, adjunctul lui Osama ben Laden le-a transmis pakistanezilor ca "Guvernul de la Islamabad i-a umilit, lasandu-i pe americani si pe cruciati sa le ocupe tara". "Singura cale pe care o aveti este cea a jihadului, care va permite eliberarea lui Aafia Siddiqui", ameninta al-Zawahiri.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: abcnews.com

Un avion al companiei Qantas, cu 460 de pasageri la bord, la un pas de tragedie... VEZI topul Forbes al celor mai puternici oameni din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x