Antena Căutare

Ayman al-Zawahiri, noul lider al-Qaida

Egipteanul Ayman al-Zawahiri a fost numit in functia de lider al retelei teroriste al-Qaida, in locul lui Osama bin Laden, informeaza BBC, citand o declaratie emisa de conducerea generala a organizatiei.


"Seicul Dr. Ayman al-Zawahiri, fie ca Dumnezeu sa il ghideze, si-a asumat responsabilitatea ca si emir al grupului", se arata intr-o declaratie apartinand gruparii al-Qaida.

Ayman va implini 60 de ani saptamana viitoare. Acesta provine dintr-o familie de medici si savanti.

Tatal sau a fost profesor universitar de farmacologie, la Universitatea de Medicina din Cairo, iar bunicul sau, mare imam la Universitatea Al-Azhar, un prim centru de studii religioase.

Intr-o filmare facuta publica mai devreme in aceasta luna, al-Zawahri avertiza ca America nu se confrunta doar cu teroristi individuali sau grupari teroriste, ci cu o comunitate internationala de musulmani, care urmareste sa o distruga atat pe ea cat si pe aliatii sai.

Pe 2 mai, Osama bin Laden, liderul al-Qaida si, totodata, fondatorul acestei retele, a fost omorat in Pakistan de trupele americane.

Cel mai cautat terorist din toate timpurile s-a opus capturarii si a murit intr-un schimb de focuri.

sursa:Antena3

Patru cazuri de infectare cu E.coli, confirmate in SUA... Bulgaria: Patru muncitori, iradiati in timp ce incarcau echipamente medicale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x