Antena Căutare

"Bunicul a spus să nu ies, deoarece este un virus afară."Un băieţel de cinci ani a fost găsit singur în casă alături de un bătrân decedat din cauza COVID-19

Un băiețel de numai cinci ani a fost găsit singur în casă cu bunicul decedat din cauza COVID-19.Micuțul a supraviețuit preț de câteva zile doar cu biscuiți.Când autoritățile l-au întrebat de ce nu a cerut ajutorul nimănui, acesta a răspuns că Bunicul a spus să nu ies, deoarece este un virus afară

"Bunicul a spus să nu ies, deoarece este un virus afară."Un băieţel de cinci ani a fost găsit singur în casă alături de un bătrân decedat din cauza COVID-19
Un băiețel a supraviețuit cu biscuiți timp de câteva zile

În orașul Shiyan, aflat în nord-vestul provinciei Hubei, au fost implementate controale "similare situațiilor de război" pentru a reduce răspândirea virusului.

Astfel, angajații servicilor comunitare au găsit luni după-amiază un bărbat decedat în propria sa locuință, însă bărbatul nu era singur acasă: Nepotul său, în vârstă de doar cinci sau șase anișori, era de asemenea în casă, a declarat Guo Ruibig, un oficial al districtului Zhangwan, citat de presa chineză și cotidianul britanic.

Oficialul chinez nu a putut atesta speculațiile conform cărora decesul se produsese cu câteva zile înainte de a fi găsit, lăsându-l pe băiat în situația de a supraviețui mâncând doar biscuiți.

Citește și: Un bebeluș este suspect de coronavirus, în Bacău, după ce a fost în Italia! Mama lui, disperată!

Băiețelul a fost întrebat de angajații comunitari motivul pentru care nu a apelat la ajutorul autorităților, copilul ar fi răspuns, conform unor surse: "Bunicul a spus să nu ies, deoarece este un virus afară."

Guo Ruibig a mai declarat pentru site-ul guvernamental Hongxing News, că nu este posibil ca bătrânul să fi murit cu câteva zile în urmă, deoarece în cadrul măsurilor luate de autorități, localnicii sunt monitorizați constant, le este verificată temperatura și asigurată mâncarea.

Citește și: O nouă răsturnare de situație în cazul tânărului din Gorj infectat cu coronavirus! Angajatorul lui a dat cărțile pe față! „Da, am fost”

Oficialul chinez a mai precizat că autoritățile vor stabili momentul exact al decesului, în timp ce copilul este preluat de autorități.

Tatăl acestuia este plecat din provincie, iar măsurile restrictive îl împiedică din a se întoarce în Hubei, la fiul său.

Acest caz a generat o sumedenie de critici pe rețelele de socializare față de măsurile dure impuse de autorități.

„Înainte, MAC!”. China a trimis o armată de rațe într-o misiune, pentru a salva vieți... Administraţia Trump ar putea recurge la prerogative speciale pentru a mări rapid producţia de măşti şi echipamente de pr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x