Antena Căutare

Banca Japoniei s-a angajat sa asigure stabilitatea financiara, dupa cutremur

Banca Japoniei s-a angajat sa asigure stabilitatea financiara a tarii, dupa ce, in urma cutremurului devastator de vineri, Toyota, Sony, rafinarii petroliere si alte companii au fost nevoite sa opreasca activitatea unor fabrici, iar actiunile au avut scaderi puternice, transmite Bloomberg.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9 pe Richter a declansat in regiunea Tohoku din nord-estul Japoniei, care include orasul Sedai, cu un milion de locuitori, un tsunami cu o inaltime de zece metri. Regiunea Tohoku are o contributie de 8% la PIB-ul Japoniei, potrivit Macquarie Securities.

Dezastrul ar putea incetini redresarea economica, dupa declinul inregistrat de PIB-ul japonez in ultimul trimestru al anului trecut, intr-o perioada in care premierul Naoto Kan incearca sa convinga agentiile de rating ca va tine sub control datoriile publice ale tarii, cele mai mari din lume.

Ministerul de Finante japonez a anuntat ca este prea devreme sa fie evaluat impactul cutremurului asupra economiei, dar indicele Nikkei 225 a scazut cu 1,7%.

In Europa, actiunile marilor companii de asigurare si reasigurare au scazut puternic, investitorii anticipand pagube substantiale dupa cutremur.

Stai la curent cu evolutia situatiei din Japonia! Citeste si:

LIVE! UPDATE: Calamitate in Japonia: Cutremur de 8,8 grade si tsunami de 10 metri!

Citeste si Antena3

Foto: newsoverseas.com

Astrologii avertizeaza ca vor urma transformari spectaculoase la nivel planetar... Tren de pasageri, disparut in urma tsunami-ului provocat de seismul din Japonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x