Antena Căutare

Barack Obama aproba noi sanctiuni impotriva Iranului

Presedintele SUA, Barack Obama, a semnat joi legea privind impunerea de noi sanctiuni unilaterale impotriva Iranului, anunta Associated Press. Acestea sunt considerate ca fiind cele mai aspre din istoria relatiilor dintre Washington si Teheran

Sanctiunile adoptate in urma cu o zi de presedintele american se aplica societatilor care deservesc Corpul Gardienilor Revolutiei Islamice. Deci, pe viitor, structurilor bancare li se interzice sa colaboreze cu organizatiile internationale din sectorul financiar care au fost prinse in vreo colaborare cu Corpul Gardienilor Revolutiei Islamice. In plus, documentul interzice cu desavarsire exportul de produse petroliere in Iran si prevede pedepsirea companiilor care vor incalca inderdictia.

Comentand aceasta lege, Obama a numit sanctiunile ca fiind cele mai "aspre luate vreo data de catre Congres in privinta Teheranului". Din spusele lui Obama, initial s-a opus dezvoltarii acestei situatii, insa refuzul Iranului de a face compromisuri in problema programului sau nuclear nu i-a lasat Washingtonului o alta obtiune. Obama a mentionat ca aceasta decizie spera sa invete Teheranul „sa raspunda pentru faptele sale". In acelasi timp, a mai mentionat presedintele american, usile sunt deschise pentru un dialog intre SUA si Iran.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: fanpop.com

Grecia a majorat, din nou, TVA-ul: 23%!... IMAGINI SOCANTE! Soldat impuscat in fata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x