Antena Căutare

Barack Obama, la un pas de scandal diplomatic dupa ce i-a jignit pe polonezi

Barack Obama si-a pus in cap autoritatile din Polonia dupa ce in timpul unei ceremonii oficiale a pomenit de lagarele poloneze ale mortii, in loc sa spuna lagarele naziste.

Presedintele american a fost acuzat de ignoranta si chiar de rea-credinta de catre premierul de la Varsovia care i-a cerut sa-si ceara scuze pentru declaratia facuta.

„Inainte de o calatorie pe teritoriul inamicilor, luptatorii din Rezistenta i-au spus ca evreii erau omorati in masa, l-au dus pe ascuns intr-un ghetou din Varsovia si intr-un lagar polonez al mortii pentru a vedea el insusi ce se intampla."

Aceasta afirmatie a fost facuta de Barack Obama cu cateva minute inainte sa-i acorde o decoratie unui fost ofiter polonez. Spusele liderului american nu au fost bine primite de autoritatile poloneze care au reactionat imediat.

Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a declarat ca afirmatiile lui Barack Obama i-au afectat pe toti cetatenii polonezi. „Reactionam mereu in acelasi fel cand ignoranta, lipsa de cunostinta sau reaua-vointa conduc la o interpretare eronata a istoriei", a mai spus premierul polonez.

Barack Obama si-a prezentat oficial scuzele, dar prin intermediul purtatorului de cuvant al Casei Albe care a mentionat in cadrul unei conferinte de presa ca presedintele s-a exprimat gresit. El se referea la lagarele naziste ale mortii de pe teritoriul polonez ocupat de germani.

Foto: hepta.ro

VIDEO! Sute de hectare de coca au fost distruse in Bolivia... VIDEO! Regina Elisabeta a II-a, dincolo de eticheta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x