Căutare Live

Barack Obama, la un pas de scandal diplomatic dupa ce i-a jignit pe polonezi

Barack Obama si-a pus in cap autoritatile din Polonia dupa ce in timpul unei ceremonii oficiale a pomenit de lagarele poloneze ale mortii, in loc sa spuna lagarele naziste.

Presedintele american a fost acuzat de ignoranta si chiar de rea-credinta de catre premierul de la Varsovia care i-a cerut sa-si ceara scuze pentru declaratia facuta.

„Inainte de o calatorie pe teritoriul inamicilor, luptatorii din Rezistenta i-au spus ca evreii erau omorati in masa, l-au dus pe ascuns intr-un ghetou din Varsovia si intr-un lagar polonez al mortii pentru a vedea el insusi ce se intampla."

Aceasta afirmatie a fost facuta de Barack Obama cu cateva minute inainte sa-i acorde o decoratie unui fost ofiter polonez. Spusele liderului american nu au fost bine primite de autoritatile poloneze care au reactionat imediat.

Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a declarat ca afirmatiile lui Barack Obama i-au afectat pe toti cetatenii polonezi. „Reactionam mereu in acelasi fel cand ignoranta, lipsa de cunostinta sau reaua-vointa conduc la o interpretare eronata a istoriei", a mai spus premierul polonez.

Barack Obama si-a prezentat oficial scuzele, dar prin intermediul purtatorului de cuvant al Casei Albe care a mentionat in cadrul unei conferinte de presa ca presedintele s-a exprimat gresit. El se referea la lagarele naziste ale mortii de pe teritoriul polonez ocupat de germani.

Foto: hepta.ro

Presa germana, despre tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase: Oare a fost regizata?... Hollande merge cu trenul pentru a fi "normal", sfidand normele de securitate...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri