Antena Căutare

Barack Obama, pregatit sa pedepseasca Siria: "Nu putem accepta o lume in care oameni nevinovati patesc lucruri ingrozitoare"

Basar Al-Assad va plati pentru ca regimul pe care-l conduce a folosit arme chimice impotriva civililor. A spus-o, din nou, Barack Obama

O actiune militara a Statelor Unite in Siria devine din ce in ce mai sigura, chiar si fara participarea trupelor din Marea Britanie, Camera Comunelor respingand motiunea guvernului in acest sens. In ciuda faptului ca se pregatesc de razboi, oficialii de la Casa Alba dau asigurari ca evenimentul nu va semana deloc cu operatiuna din Irak.

"Un asemenea atac este o provocare. Nu putem accepta o lume in care femeile, copiii si civilii nevinovati sunt gazati intr-un mod atat de ingrozitor", a declarat Barack Obama.

Raportul serviciilor americane de informatii respinge afirmatiile guvernului sirian, care-i acuza pe rebeli pentru atacul cu arme chimice. Documentul sustine ca regimul a mai folosit gaze de lupta in ultimele luni, dar la o scara mai mica. In replica, presa oficiala de la Damasc a amintit ca, inaintea razboiului din Irak, liderii Statelor Unite au pretins ca Saddam Hussein detinea arme de distrugere in masa, dar s-au inselat. Dovezi suplimentare ar putea veni de la inspectorii ONU care si-au incheiat ancheta din Siria. Numai ca raportul lor va fi gata abia peste cateva saptamani, cand vor primi rezultatele analizelor de laborator.

Urmariti editia integrala a Observatorului pe www.antenaplay.ro

Ducesa Catherine, aparitie-surpriza in public... Cum sa faci asa ceva? Un rinichi donat de un american pentru sora sa a fost aruncat la gunoi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x