Antena Căutare

Barack Obama propune o interventie militara in Libia

Presedintele american, Barack Obama, si-a contactat aliatii din Europa pentru a le vorbi despre o eventuala interventie militara in Libia, unde presedintele Muammar Gaddafi refuza cu incapatanare sa renunte la “tron”.

Potrivit unui purtator de cuvant al Casei Albe, citat de Daily Mail, Obama le-a telefonat premierilor David Cameron si Silvio Berlusconi, precum si presedintelui Nicolas Sarkozy si le-a transmis "ingrijorarea" sa pentru ceea ce se intampla acum in Libia, vorbindu-le totodata despre necesitatea de a gasit impreuna "instrumente eficiente" cu care sa raspunda "imediat" la violentele din Libia.

Obama si Cameron au decis "sa se coordoneze in legatura cu posibile masuri multilaterale vizand Libia", a anuntat biroul de presa al premierului britanic. Diplomatia americana nu a discutat direct cu liderul libian si se bazeaza pe diferiti parteneri pentru a-si transmite mesajele, observa AFP.

Pe de alta parte, astazi, la Geneva, se dezbate propunerea Departamentului american de Stat de a scoate Libia din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Autoritatile de la Washington au anuntat totodata ca Statele Unite si intrega lume ar putea rezista la o eventuala intrerupere a aprovizionarii cu petrol, pe fondul crizei din Libia.

Sursa: Jurnalul National

UE ne mai “cantareste” o data pentru Schengen... UPDATE! Fortele lui Gaddafi impusca manifestantii la Tripoli. SUA vor sa intervina in forta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x