Căutare Live

Barack Obama propune o interventie militara in Libia

Presedintele american, Barack Obama, si-a contactat aliatii din Europa pentru a le vorbi despre o eventuala interventie militara in Libia, unde presedintele Muammar Gaddafi refuza cu incapatanare sa renunte la “tron”.

Potrivit unui purtator de cuvant al Casei Albe, citat de Daily Mail, Obama le-a telefonat premierilor David Cameron si Silvio Berlusconi, precum si presedintelui Nicolas Sarkozy si le-a transmis "ingrijorarea" sa pentru ceea ce se intampla acum in Libia, vorbindu-le totodata despre necesitatea de a gasit impreuna "instrumente eficiente" cu care sa raspunda "imediat" la violentele din Libia.

Obama si Cameron au decis "sa se coordoneze in legatura cu posibile masuri multilaterale vizand Libia", a anuntat biroul de presa al premierului britanic. Diplomatia americana nu a discutat direct cu liderul libian si se bazeaza pe diferiti parteneri pentru a-si transmite mesajele, observa AFP.

Pe de alta parte, astazi, la Geneva, se dezbate propunerea Departamentului american de Stat de a scoate Libia din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Autoritatile de la Washington au anuntat totodata ca Statele Unite si intrega lume ar putea rezista la o eventuala intrerupere a aprovizionarii cu petrol, pe fondul crizei din Libia.

Sursa: Jurnalul National

UE ne mai “cantareste” o data pentru Schengen... UPDATE! Fortele lui Gaddafi impusca manifestantii la Tripoli. SUA vor sa intervina in forta...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri