Antena Căutare

Barack Obama si Mitt Romney s-au intrecut din nou in idei pentru revitalizarea Statelor Unite

Barack Obama si Mitt Romney au avut parte de o noua confruntare in fata camerelor de luat vederi. Cei doi candidati la presedintia Statelor Unite au participat la a doua dezbatere din campania electorala, presedintele in exercitiu fiind, de aceasta data, invingator. 46% dintre telespectatori sunt de parere ca Obama a castigat dezbaterea, fata de 39% care il dau castigator pe Romney.

Cea de-a doua dezbatere dintre Barack Obama si Mitt Romney a fost putin diferita din punct de vedere al formatului. Cei doi candidati s-au deplasat liber pe o scena circulara si au avut posibilitatea de a se apropia de cei 80 de americani din public. Acestia au fost selectati din randul cetatenilor cu drept de vot care nu s-au hotarat cine vor sa le fie presedinte pentru urmatorii patru ani. Obama si Romney au avut la dispozitie cate doua minute pentru a raspunde la fiecare intrebare.

Moderatoarea dezbaterii, jurnalista CNN Candy Crowley, i-a dat cuvantul unui tanar student din public ce a adresat prima intrebare. Candidatul republican a fost primul care a discutat subiectul legat de situatia locurilor de munca pentru absolventi. „Trebuie sa facem doua lucruri. Trebuie sa ne asiguram ca va fi mai usor pentru copii sa mearga la colegiu, dar, de asemenea, sa ne asiguram ca, atunci cand vor absolvi, vor exista locuri de munca pentru ei”, a declarat Mitt Romney.

Raspunsul lui Barack Obama a fost mai optimist: “In primul rand, Jeremy, viitorul tau este stralucit. Faptul ca faci o investitie in invatamantul superior este foarte important. Nu doar pentru tine, ci si pentru intreaga natiune”.

Liderul de la Casa Alba si-a continuat discursul cu planul sau pentru revitalizarea pietei muncii: “In primul rand, vreau sa creez din nou locuri de munca in fabricile din tara noastra. In al doilea rand, trebuie sa ne asiguram ca avem cel mai bun sistem de educatie din lume. Tu mergi la colegiu, ceea ce este minunat! Insa vreau ca toti sa aiba acces la o educatie buna”.

Cei doi contracandidati au perspective diferite asupra taxelor, desi amandoi au acelasi obiectiv: ajutorarea clasei mijlocii. “Vreau sa scad impozitele, sa simplific Codul Fiscal si vreau sa stabilesc taxe mai mici pentru cuplurile cu venituri medii. Si vreau sa fac acest lucru pentru ca aceste cupluri au fost ingropate in ultimii patru ani”, sustine Romney.

In replica, Obama a dorit sa isi reafirme pozitia cu privire la cresterea impozitelor pentru cei mai bogati americani. Presedintele american a atacat dur planul contracandidatului sau, despre care spune ca ar produce o gaura de opt mii de miliarde de dolari in buget.

Comisarul european pentru Sanatate a demisionat in urma unei anchete antifrauda... Recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe adolescenta pakistaneza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x