Antena Căutare

Barnier: Marea Britanie nu poate avea acces la pieţele UE fără garanţii solide de concurenţă loială

Uniunea Europeană este gata să ofere Marii Britanii „acces ultra preferenţial” la pieţele sale, dar asta trebuie să vină odată cu garanţii solide de concurenţă loială, a spus miercuri Michel Barnier, negociatorul-şef UE pentru Brexit, citează Reuters.

Barnier a declarat în faţa Parlamentului European că Marea Britanie îşi doreşte, după ce părăseşte piaţa unică şi uniunea vamală, la finalul acestui an, un acord comercial similar celui pe care Blocul Comunitar îl are cu Canada, dar acest lucru nu va fi posibil.

„Marea Britanie spune că vrea Canada. Dar problema cu asta este că Marea Britanie nu este Canada”, a spus Barnier.

Motivul îl reprezintă proximitatea Marii Britanii de statele Uniunii Europene şi volumul mult mai mare al schimburilor comerciale pe care le are cu UE faţă de Canada.

Sursa : news.ro

Europenii cer Guvernului sirian şi Rusiei să revină, în cazul Idlib, la termenii acordului de încetare a focului din 201... Marea Britanie a desemnat primul Magistrat de Legătură în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x