Antena Căutare

Baroneasa Emma Nicholson sustine aderarea Republicii Moldova la UE

Baroneasa Emma Nicholson a primit functia onorifica de inalt reprezentant al presedintelui Republica Moldova pentru Integrarea europeana si drepturile omului, afirmand ca sustine aderarea Republicii Moldova la UE, potrivit publicatiei Jurnal de Chisinau .

Functia onorifica i-a fost conferita de presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

"Sunt onorata de numirea in aceasta functie. Eu cred ca R.Moldova va adera la Uniunea Europeana si voi depune toate eforturile pentru realizarea acestui scop, inclusiv pentru solutionarea problemelor legate de respectarea drepturilor si libertatilor", a declarat Emma Nicholson.

"Eforturile conducerii actuale a Republicii Moldova in procesul de integrare europeana si modernizare a tarii sunt apreciate de partenerii occidentali si demonstreaza clar prioritatile tarii dumneavoastra de a intra in casa familiei europene", a adaugat baronesa.

La randul sau, Mihai Ghimpu si-a exprimat convingerea ca numirea baronesei Emma Nicholson in aceasta functie onorifica este dictata atat de disponibilitatea ei de a sustine R.Moldova in realizarea procesului de integrare europeana si garantare a drepturilor omului, cat si de experienta si activitatea desfasurata de ea in acest domeniu in diferite state ale lumii.

Record: Un american de 13 ani, cel mai tanar alpinist care a cucerit Everestul... Catastrofa aeriana in vestul Indiei: 8 pasageri din 166 au supravietuit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x