Antena Căutare

Basescu: Romania sustine aderarea Turciei la UE

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Ankara, ca Romania sustine fara rezerve aderarea Turciei la Uniunea Europeana, apreciind ca natiunea turca poate avea un aport extraordinar la revitalizarea traditionalei Europe.

"Romania este un sustinator fara rezerve al accesului Turciei in UE. Repet, fara rezerve. Am convingerea ca prin dimensiunea ei, prin dinamismul ei si prin tineretea acestei natiuni, ea poate aduce un aport extraordinar chiar la revitalizarea traditionalei Europe", a declarat Traian Basescu.

Presedintele Turciei, Abdullah Gul, a subliniat ca mentine obiectivul ca schimburile comerciale dintre cele doua tari sa ajunga la nivelul de zece miliarde de euro.

"Prietena noastra Romania este in acelasi timp un vecin prin intermediul Marii Negre, Romania este un aliat al nostru. In ultimii patru ani, vizitele reciproce dintre tarile noastre au fost deosebit de intense", a aratat Abdullah Gul.

Seful statului roman a inceput, luni, o vizita de stat de doua zile in Turcia, la invitatia presedintelui Abdullah Gul.

Sursa: Antena3

Foto: latitudenews.com

Romanii dintr-un autocar, umiliti de politistii danezi: Le-au pus catuse, i-au fotografiat si anchetat fara motiv... Premierul britanic, in fata Parlamentului pentru decizia de la Summitul UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x