Antena Căutare

BBC: "Romania nu face nimic pentru integrarea rromilor expulzati"

Problema rromilor a starnit controverse in toata Europa, nu numai in Franta si Italia, acolo unde s-au luat deja masuri impotriva nomazilor din Romania si Bulgaria.

Jurnalistii britanici de la BBC au realizat un reportaj pe tema romilor expulzati din Franta si reintegrarea lor in Romania. Ziaristii au aflat si ca rromii vor sa emigreze din nou, din cauza saraciei.

Sute de rromi au fost expulzati, dar autoritatile romane nu fac nimic pentru integrarea lor, spun jurnalistii britanici. Oameni se vad nevoiti sa se intoarca de unde au plecat, cu orice risc.

Masurile luate impotriva rromilor sfideaza legislatia europeana si nu rezolva problema migratiei nomazilor, care nu pot duce o viata normala nici in Romania nici peste hotare.

Chiar in ziua in care oficialii europeni se intalnesc la Paris pentru a discuta problematica expulzarilor, autoritatile din Roma incep demolarea a aproximativ 200 de tabere ilegale de rromi, unde locuiesc 2.500 de oameni. Potrivit La Repubblica, romii traiesc fara apa sau lumina, in conditii igienice precare.

VIDEO! Francezi solidari cu rromii... VIDEO! Un avion s-a prabusit peste spectatori la un miting aviatic in Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x