Căutare Live

Benjamin Netanyahu şi rivalul său Benny Gantz se vor întâlni săptămâna viitoare cu Donald Trump, pentru a discuta despre pacea în Orientul Mijlociu

Preşedintele american Donald Trump i-a invitat la Washington pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi pe rivalul în alegeri al acestuia Benny Gantz, săptămâna viitoare, pentru a discuta despre planul pentru pace în Orientul Mijlociu al Casei Albe, a declarat joi vicepreşedintele american Mike Pence.

”Preşedintele Trump mi-a cerut să transmit o invitaţie premierului Netanyahu să vină la Casa Albă, săptămâna viitoare, pentru a discuta probleme regionale, precum şi perspectiva de pace aici, pe Pământul Sfânt”, a spus Pence după o întâlnire cu Netanyahu la Ambasada SUA din Ierusalim.

Pence nu a făcut nicio referire la palestinieni, iar Nabil Abu Rudeineh, purtător de cuvânt al preşedintelui Mahmoud Abbas, a spus: ”Avertizăm Israelul şi administraţia SUS să nu treacă orice linie roşie”.

Netanyahu a spus că a acceptat invitaţia Statelor Unite. Biroul său a anunţat că Netanyahu va pleca în Statele Unite duminică.

Liderul israelian, care are probleme politice şi legale în ţara sa, se îndreaptă spre al treilea rând de alegeri în mai puţin de un an, iar în noiembrie a fost inculpat pentru fapte penale. Premierul neagă acuzaţiile.

Analiştii politici din Israel consideră că invitaţia lui Trump este un gest de susţinere a aliatului său de dreapta.

Gantz, principalul rival politic al lui Netanyahu, un fost general de orientare de centru, a renunţat în această săptămânî la obiecţia sa ca planul de pace american să fie publicat înainte de alegerile generale din Israel, programate în luna martie.

Sursa : news.ro

Statele Unite au impus noi sancţiuni legate de Iran, împotriva a două persoane şi şase companii... Administraţia Trump ia măsuri împotriva ”turismului naşterilor”, al cărui scop este obţinerea cetăţeniei americane...
Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x