Antena Căutare

Bilanț tragic în Iran. Cel puțin 208 protestatari au murit în timpul luptelor cu autoritățile

Iranul își plânge morții. Amnesty International a revizuit bilanțul peroanelor moarte în timpul mișcării de reprimare. Numărul sufletelor pierdute este de cel puțin 208.

Bilanț tragic în Iran. Cel puțin 208 protestatari au murit în timpul luptelor cu autoritățile
Iran a pierdut peste 208 persoane în timpul protestelor

La mijlocul lunii noiembrie, în Iran, au izbucnit prosteste violente. Autoritățile s-au luptat cu oamenii care se răzvrăteau, astfel ucigând peste 208.

Organizația nonguvernamentală, cu sediul la Londra, a adăugat într-un comunicat că cel mai probabil număru morților este mult mai mare.

"Acest bilanţ alarmant este o probă suplimentară că forţele de securitate iraniene s-au angajat în crime teribile", a spus Philip Luther, director de cercetare al Amnesty pentru regiunea Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Totul a pornit de la anunțul făcut de autorități, anunț potrivit căruia prețul la benzină crește. Manifestațiile violente s-au extins în cel puțin 40 de localități. Iranul a avut parte de incendii, atacuri asupra unor benzinării, comisariate de poliţie, centre comerciale, moschei sau clădiri publice.

Teheranul nu a confirmat decât moartea a cinci persoane - patru membri ai forţelor de ordine ucişi de "protestatari" şi un civil - şi a anunţat arestarea a circa 500 de persoane, printre care şi 180 de "lideri" ai mişcării de contestare.

Accesul la internet a fost blocat în Iaran pe 16 noiembrie, la o zi de la izbucnirea conflictelor.

Sursa: agerpres.ro

Citește și:

Iranul a ”respins” inamicul, afirmă Ali Khamenei; portavionul american USS Abraham Lincoln traversează Strâmtoarea Ormuz către Golful Persic

Tragedie de proporții! 19 persoane au murit, inclusiv doi copii, după ce un autobuz a căzut de pe un pod într-un lac îng... Criză în Franța! Peste 700 de copii dorm în fiecare noapte pe străzile din Paris fără să-i pese cuiva: „Au datoria de a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x