Antena Căutare

Bilantul confruntarilor din Libia a crescut la 40 de morti

Noaptea trecuta, bilantul tulburarilor din Libia depasea 40 de morti, miscarile fiind inregistrate in partea de est a tarii, indeosebi in orasul Benghazi, unde sediul radioului a fost incendiat. Potrivit AFP, manifestantii au spanzurat doi politisti in localitatea Al Baida.


Conform cotidianului libian Oea, apropiat lui Saif Al-Islam, fiul lui Muammar Gaddafi, in timpul manifestatiilor impotriva regimului au murit 20 de persoane la Benghazi, al doilea ca marime din tara, si sapte la Derna (est). Bilantul a ajuns astfel la 41 de morti de marti de cand au inceput protestele in Libia, arata AFP, care s-a bazat pe diferite surse locale.

In cei 41 nu intra si patru detinuti ucisi de fortele de ordine in timp de incercau sa evadeze dintr-o inchisoare de langa Tripoli, nici cei doi politisti spanzurati. Acestia incercau sa opreasca o manifestatie la Al-Baida (200 km est de Benghazi), dar au fost prinsi de protestatari si spanzurati, arata Oea.

ONG-ul Amnesty International spune insa ca numarul mortilor se ridica la 46 in ultimele 72 de ore.

Doua tari vecine, Tunisia si Egiptul, au reusit in ultimele saptamani sa-i dea jos de la putere pe sefii de stat. Miscarea a inceput marti si s-a intensificat joi, dupa un apel pe internet la o 'zi a furiei'. Reteaua sociala Facebook, prin care au fost transmise apelurile la mobilizare, nu mai era accesibila vineri seara la Tripoli, iar conexiunile internet erau perturbate.



sursa:Jurnalul.ro

Iaht cu patru americani la bord, deturnat de pirati in Oceanul Indian... Estonia: 10 copii cu dizabilitati au murit intr-un incendiu izbucnit la un orfelinat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x