Antena Căutare

Bilantul cutremurului din Noua Zeelanda: peste 100 de morti si 300 de disparuti

La o zi dupa cutremurul devastator care a lovit Noua zeelandaa, echipele de interventie cauta in continuare supravietuitori. Sansele de mai gasi oameni vii sub daramaturi sunt foarte mici. Insa nici autoritatile si nici rudele celor disparuti, nu vor sa renunte inca. Potrivit oficialilor, peste o suta de oameni si-au pierdut viata. Alti 300 sunt dati disparuti. Pana acum niciun roman nu se numara printre victime.


Supravietuitorii seismului care au ramas blocati sub daramaturi traiesc clipe de cosmar. Multi dintre ei si-au sunat rudele si prietenii cerand ajutor.

Echipele de interventie au scos pana acum de sub ruine 120 de supravietuitori. Printre ei, un barbat care a stat sub daramaturi 22 de ore si o femeie recuperata dupa mai bine de o zi de la seism.

Autoritatile neozeelnadeze au decretat starea de urgenta in regiunea afectata de cutremur. Mai multe state au trimis echipe care sa ajute la operatiunile de salvare.



Pagube estimate la 6,3 miliarde de euro


"AIR Worldwide estimeaza ca pierderile pentru sectorul de asigurari (provocate de aceasta catastrofa) sunt cuprinse intre 5 si 11,5 milliarde de dolari neozeelandezi (intre 2,73 si 6,3 miliarde de euro)", potrivit unui comunicat difuzat de societate.

Precedentul cutremur, produs la Christchurch in urma cu sase luni, nu a facut victime, dar a provocat pagube considerabile

UPDATE! Proteste violente la Atena: Manifestantii, dispersati cu gaze lacrimogene... Romanca data disparuta in urma cutremurului din Noua Zeelanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x