Căutare Live

Bilanţul morţilor în erupţia Vulcanului neozeelandez White Island creşte la 19 morţi

Bilanţul erupţiei Vulcanului neozeelendez White Island a crescut la 19 morţi, în urma decesului uneia dintre persoanele spitalizate, a anunţat luni poliţia, relatează AFP.

Această persoană a murit duminică, la un spital din Auckland, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

În total 47 de persoane, în principal turişti australieni, au fost surprinse de erupţie, la 9 decembrie, în timp ce vizitau insula vulcanică, situată la nord de Noua Zeelandă. Douăzeci sunt în continuare spitalizate, majoritatea în stare critică.

Bilanţul de 19 morţi include două persoane ale căror corpuri, aparent luate de mare, nu au fost recuperate încă.

”Noi nu am renunţat” să le căutăm, a declaart comisarul de poliţie adjunct Mike Clement în urma unei întâlniri cu familiile victimelor. ”Însă suntem la cheremul mării”.

Autorităţile anchetează cu privire la motivele pentru care agenţiile de voiaj au fost autorizate să conducă turişti pe insulă - numită de asemenea Whakaari - în contextul în care nivelul ameninţării vulcanului a fost prezentat cu câteva zile mai înainte.

Potrivit premierului neozeelandez Jacinda Ardern, această achetă ar putea dura până la un an.

Sursa : news.ro

Îndemnuri la destituirea unui consilier al lui Trump, Stephen Miller, acuzat de rasim şi apărarea supremaţiei albilor... Rusia îşi testează Internetul ”suveran”...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri