Antena Căutare

Biserica Anglicană ne spune cum ar trebui să folosim internetul: ''Când sunteţi online, comportaţi-vă ca Iisus''

Era tehnologică în care trăim a ajuns și în sânul religiei. Cum? Recent, Biserica Anglicană i-a îndemnat pe enoriaşii ei să se comporte pe reţelele de socializare după... modelul lui Iisus.

Era tehnologică în care trăim a ajuns și în sânul religiei. Cum? Recent, Biserica Anglicană i-a îndemnat pe enoriaşii ei să se comporte pe reţelele de socializare după... modelul lui Iisus.

Instituția i-a invitat pe credincioși să semneze o cartă de bună conduită, ce vizează favorizarea unei "atmosfere pozitive" în spaţiul online, informează AFP."Reţelele de socializare au transformat modul nostru de a trăi. În calitate de creştini, suntem îndemnaţi să ne comportăm într-o manieră modelată după exemplul lui Iisus", a declarat arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, citat într-un comunicat.

"De fiecare dată când interacţionăm online, avem ocazia fie de a contribui la valurile de cinism şi de insulte, fie de a împărtăşi lumina şi harul", a adăugat Justin Welby, încurajându-i pe creştini să semneze această cartă, lansată cu ocazia unei vizite la sediul din Marea Britanie al companiei Facebook.

Carta are la bază cinci principii: adevăr, bunătate, ospitalitate, inspiraţie şi fraternitate

Biserica Anglicană speră că "persoanele de toate confesiunile sau chiar şi cele necredincioase vor folosi carta pentru a reflecta la modul în care interacţiunile lor online pot să îi afecteze pe ceilalţi, atât în bine, cât şi în rău".

Instituţia religioasă a dezvăluit, de asemenea, pentru prima dată, o serie de coduri de conduită pentru persoanele care publică diverse conţinuturi pe conturile oficiale deţinute pe reţelele de socializare de Biserica Anglicană, arhiepiscopul de Canterbury şi arhiepiscopul de York.

Prin aceste anunţuri, "Biserica arată că vrea să fie prezentă în spaţiul digital, cu acelaşi spirit de coeziune socială pe care vrea să îl exprime şi în lumea reală, iar noi dorim să lucrăm alături de reţelele de socializare pentru a face din ele un spaţiu sigur şi instructiv pentru toţi", a declarat arhiepiscopul de York, John Sentamu, citat în acelaşi comunicat.

Liderul organizației care a pus la cale atacurile din Bali a fost găsit după 15 ani... Imagini care stârnesc lacrimi! S-a căsătorit cu doar o zi înainte de a muri. Ce i-a mărturisit soției este dureros......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x