Antena Căutare

Biserica Catolica Olandeza a castrat mai multi minori in anii '50

Cel putin 10 tineri sub 21 de ani au fost castrati de Biserica Catolica Olandeza in 1950, "pentru a scapa de homosexualitate" , scrie The Telegraph.

Povestea a iesit la iveala dupa ancheta oficiala in cazul abuzurilor sexuale din sanul bisericii, de anul trecut.

Cotidianul NRC Handelsblad a scos astfel la suprafata cazul lui Henk Heithuis, un barbat care a fost castrat in 1956, cand inca era minor. Barbatul le-a spus anchetatorilor ca a fost abuzat de preotii catolici.

Jurnalistul care a descoperit cazul a gasit si alte dovezi pentru inca 9 astfel de situatii.

"Celelalte cazuri sunt anonime si nu pot fi investigate, dar cu siguranta sunt mult mai multi barbati in aceasta situatie. Intrebarea este daca vor vrea sa vorbeasca si sa-si spuna povestea", a spus ziaristul.

Heithuis a murit intr-un accident de masina in 1958, la doi ani dupa ce a fost castrat. Barbatul a depus plangere in 1956 impotriva clerului bisericii pentru abuzurile sexuale. Acesta a fost transferat in urma scandalului si castrat fortat.

O ancheta desfasurata in luna decembrie a anului trecut a scos la iveala 1800 de plangeri de abuzuri sexuale impotriva clerului Bisericii, din perioada 1945.


Photo: omroepbrabant

22 de morti si 40 de raniti in urma unor explozii in Irak... O romanca de 24 de ani a murit intr-o prapastie din Grand Canyon: Voia sa fie cea mai tanara cataratoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x